среда, 21 марта 2012 18:04

Найвідоміші двійники знаменитостей

12 березня в Ташкенті помер двійник Адольфа Гітлера - 64-річний кінокритик Олександр Шишкін. Наприкінці грудня він посковзнувся, зламав руку й ногу. Понад два місяці провів у лікарні, кілька останніх тижнів - у реанімації. У 1990-х Шишкін подався з Ташкента в Москву, де знявся у фільмі "Гамлет із Сузака". За сюжетом стрічки, Гітлер не гине, а тікає в казахські степи, де відкриває ресторан. Пізніше Шишкін виступав у складі треш-метал-гурту "Корозія металу", який, зокрема, співав "Ніхт капутен, ніхт капітулірен".

2001-го повернувся в Узбекистан, жив у маленькій квартирі. Отримував пенсію в 17 доларів, харчі часто давали сусіди. Гостям показував свої фото в образі фюрера, декламував його промови. Дружина від нього пішла. Шишкін казав, що заплатив особистим життям за кар'єру Гітлера.

1. Вінницького бухгалтера Євсея Лубицького відібрали 1935-го співробітники НКВС - щоб виконував роль двійника Йосипа Сталіна. Лубицького відвезли на підмосковну дачу. Йому пошили копії костюмів вождя, навчили курити люльку, говорити й жестикулювати, як Сталін. Вождеві двійник сподобався. Відправляв замість себе в театри. Одного разу Євсей Лубицький приймав делегацію швейцарських шахтарів. 1952-го його заарештували. Випустили після смерті Сталіна. Двійник поголив вуса й утік у Середню Азію. Пережив оригінал на 27 років.

2. 48-річний Ло Юаньпін живе на сході Китаю й дуже схожий на Володимира Путіна. У рідному селі Лунцзюй його прозвали "брат Путін". Двійника знайшов китайський журналіст, який приїхав у село робити репортаж. Після цього Юаньпін став знаменитістю, дав кілька інтерв'ю. Але, як і раніше, вирощує рис у полі. Мріє покинути село й вести власне шоу. Сподівається, що завдяки схожості на російського лідера йому буде легше знайти дружину.

3. Лондонець 43-річний Вільям Чон - двійник Кім Чен Іра. Вільям працює сантехніком у готелі. Крім схожого обличчя, має такий самий зріст, як у покійного північнокорейського диктатора - 163 см. Недавно знявся в рекламі мобільних телефонів. Грав Кім Чен Іра, який планує військове вторгнення. Досі неодружений.

4. Індонезійський фотограф 34-річний Ільхам Анас дуже схожий на президента США Барака Обаму. Ільхам живе в місті Джакарта, де колись ходив до школи справжній Обама. Працює фотографом у місцевій газеті. Спочатку з ним фотографувалися друзі, й розсилали знімки знайомим "Я й Обама". Тоді Ільхам прославився, взявши участь в індонезійському телешоу двійників. Насправді двійник американського президента - людина сором'язлива. Каже, радий, що на нього звернули увагу, але іноді хочеться, щоб її було менше.

Сейчас вы читаете новость «Найвідоміші двійники знаменитостей». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі