четверг, 09 сентября 2010 13:01

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися в попередніх випусках тижневого журналу "Країна"

Торік молодша донька закінчила педінститут, влаштувалася у Вінниці в школу. Їй дали перший клас. А там пусто - ні книжки, ні квіточки. Прийшла комісія, кажуть: "Щоб до 1 вересня все було!" Замість костюма й взуття купляла літературу, папки, навіть крейду. Розпустила на все півтори тисячі гривень.

Наталія СЕМЧУК, 48 років, Вінницька область


У провінції неможливо влаштуватися вчителем. Випрошують у райвно хоча б кілька уроків, щоб зачепитися. Син і невістка закінчили хімічний факультет, роботу отримав лише він, і то - дали всього чотири уроки на тиждень. На підготовку до школи витратили 2 тисячі гривень. А матиме лише кілька сотень на місяць.

Ольга, 48 років, Дніпропетровська область


Чомусь із молодих учителів ніхто не розказав, скільки треба заплатити, щоб влаштуватися на роботу. Рік тому за місце в райцентрі після інституту з мене взяли 5 тисяч гривень. Із цьогорічних випускників - уже 6. Не згадав ніхто, що на методичну літературу та всілякі рекомендовані управліннями освіти збірники йде в середньому до 400 гривень.

Мирослава, 24 роки, Вінниця


Кажуть, у школах має бути більше психологів. У моїй у райцентрі була одна. Якось у шостому класі я отримала незаслужену четвірку. Була першою з молодших класів, хто добровільно пішов до психолога. Та обіцяла: всі мої слова залишаться в секреті. Але дуже скоро навіть однокласники знали, що я жалілася на викладача географії. А вчителі взагалі обговорювали цей випадок на нараді.

Ірина, 26 років


Завжди знала, що у Саках корисні грязі, але про лікування сифілісу ніколи не чула. У мене чоловік військовий був, за нашої молодості - іще 1962-го, їздили туди за путівкою. Вилікувала там застуджені ноги.

Ганна ЛІВАКОВА, 78 років, Львів


У метро стою й думаю, що отримую замалу зарплату, менший син погано вчиться, старший тероризує всіх дітей у дворі. Маю підозри, що чоловік зраджує. Якби на мене ще й Раскольников із сокирою біг, точно кинулася б під поїзд. Зробили б ще в Москві й станцію з перерубаною Кареніною!

Людмила ОГНІКОВА, 52 роки, терапевт, Санкт-Петербург


У сестри злодії вкрали гроші, які подарували на хрестини дитині. Знали, у кого брали: бачили й колиску, й маленькі повзуни, іграшки. Іконами і фото у вишиванках їх не засоромиш.

Яна, 33 роки, оператор банку, Київ


Нечесно вчинила ваша журналістка із в'язнем. Людина сподівалася на щось, кликала із мамою приїхати. Наш син сидів за наркотики. Листи від дівчини заціловував, а вона потім побоялася його, не приїхала. Думали, він із собою щось зробить. Але потім одружився на сестрі іншого в'язня. Мають троє діток. Вирощують городину і продають. Та, що писала, приїжджала. Але я прогнав її з двору.

Іван Миколайович, 63 роки, Дрогобицький район Львівської області


Маю дуже дорогого годинника. Вже двічі носив у сервіс-центр, але ремонту вистачало на два тижні. Потім приніс до пана Василя - як новий ходить.

Ігор, 46 років, власник магазину, Львів


Те, що мормони наче б то за патріотизм - не чеснота. Церква має об'єднувати народи, а не розділяти їх. А на правду - це лише спроба затягнути у секту націоналістів.

Ігор ШЕВЧУК, Львів

Сейчас вы читаете новость «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися в попередніх випусках тижневого журналу "Країна"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі