среда, 05 октября 2011 15:30

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"

Дивлячись на Колесніченка, Ківалова, депутатів-"тушканчиків", ­згадую слова Махатми Ганді: "Найтяжчий ­­спадок, який колонізатори залишають ­своїм ­колоніям, – це інтелігенція, вихована ­колонізаторами".

Юрій

Жодна країна в світі не годує своїх явних і потенційних ворогів. Треба заборонити діяльність на території ­України Компартії, російської православної церкви та інших проросійських організацій, а також припинити виплачувати пенсії колишнім кадебістам, військовослужбовцям СРСР, які відверто виявляють ворожість до України. І особам, що мають подвійне громадянство.

Володимир СТРЕМБІТСЬКИЙ

Коли вперше приїхала на батьківщину чоловіка на Харківщину, його сестри глузували з мене. Казали: "Піди в чулан і візьми чувал". А я не ­могла зрозуміти, що вони від мене хочуть. ­Виявилося, що чулан – то кладовка, а ­чувал – ­мішок. ­Дівчата називали мене западенкою. ­Думала: "Ну, яка ж я западенка, як я з ­Вінниці?"

Олена Миколаївна, 66 років, Вінниця

Торік із сестрою відпочивали в Бердянську. Власники будинку, де ми поселилися, приходили щовечора посидіти з нами за столиком у саду. ­Казали, за довгий час уперше не по радіо, а наживо слухають українську мову.

Тетяна МИКУЛЯК, Львів

Знайома міняла 100 доларів у вуличних валютників. Дали 50-гривневими купюрами. Уже вдома побачила, що дві – фальшиві. То пішла на базар і на 100 гривень купила в бабусь молока, сметани й творога. Потім ходила в церкву каялася, що так підставила людей.

Антон, 25 років, Полтава

З нами розрахувалися фальшивими доларами, коли продавали машину. Але чоловік викрутився: знайшов міняйла десь у райцентрі і сплавив йому всю суму.

Марина, 37 років

Під час війни в нашій хаті німці розмістили штаб. Мати разом із сестрами викопали на городі землянку, де й жили. Німець, що працював кухарем при штабі, був хорошою людиною. ­Потайки приносив їжу до землянки, пригощав дітей шоколадом.

Дмитро Андрійович, 70 років, Вінниця

Моя подруга-бармен під час ­п'янки дотримується трьох правил: наливати тільки з однієї руки, не ставити пляшку на кут столу, третю чарку допивати до дна.

Петро НОВАК

Шість років тому до нас ­уперше приїхали родичі з Франції – ­татова двоюрідна сестра з чоловіком і подругою. Ми з батьками так переймалися, чим їх частувати. Мама казала: "Французи знають культуру у випивці, мусимо благородні напої дістати". Купили дорогий молдавський коньяк, знайомий із Криму натуральні вина передав. А французи сіли за стіл і зразу: "Водка є?" ­Батько в шоці – горілки-то не купили. ­Бігом у магазин, приніс три пляшки "Хортиці". За 2 години спорожнили все. До вечора тато ще двічі в магазин бігав.

Ольга КРІЛЬ, 29 років, Львів

Сейчас вы читаете новость «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі