суббота, 17 июня 2017 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Масштаб не той

– Після столиці Львів став для мене провінцією, – знайомий Павло зустрічає мене в Києві. – Музеї мініатюрні. Ботанічний сад у центрі міста, наче садок на одній із дач у Пущі-Водиці. Масштаб не той.

Колись із Павлом разом працювали на львівському радіо. Він вів розважальні передачі, а я читала новини. Останні вісім років знайомий у столичному медіахолдингу. Щодня проводить до шести співбесід. Навіть коли їсть, заглядає у смартфон. Перевіряє, чи не прийшло резюме.

– Надаю перевагу провінціалам. Коли приїхав сюди з маленького міста, то маєш платити за квартиру, транспорт, щось їсти. То і за роботу тримаєшся обома руками. Стараєшся. А місцеві мають житло, з голоду батьки не дають померти. От і перебирають вакансіями.

Коли шукала роботу після четвертого курсу, шеф на радіо теж запитував, звідки я і чи маю сім'ю. Казав, що бере на роботу розлучених жінок із дітьми. Такі найкраще працюють, бо треба заробляти на двох.

– А як твоя сім'я? – запитую в Павла.

– Та куди там, – відмахується. – Зустрічався з одною. Все повторювала, що з четвертого покоління корінних киян. Коли запропонував одружитися – відмовила. Згодом заручилася з німецьким бізнесменом. Каже, українські чоловіки не для мене. Масштаб не той.

Сейчас вы читаете новость «Масштаб не той». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи