пятница, 03 февраля 2012 12:00
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Річниця революції

Раман має невеличкий ресторан неподалік площі Тахрір. Він радий всім іноземцям, які приносять йому гостинці. Від українців чекає мед і червоний перець. Каже, в Єгипті таких хороших купити не можна. Росіяни несуть йому варення. За подарунки годує, дарує різні дрібнички й розповідає про хитрощі, на які не варто купуватися, відпочиваючи на курорті. Раман пропонує розповісти про його заклад усім друзям.

- Якщо ви хороший, то й друзі у вас хороші. А як ви можете бути поганий, якщо принесли мені цілий пакет смачного?

Торік у квітні Раман не зміг нас прийняти у своєму ресторані. Під час протестів у його закладі розбили вітрини й навіть паркет винесли.

Я закупився їжею на місяць

- Я закупився їжею на місяць. Щойно поміняв столи, бо старі були вже дуже засмальцьовані. Перелакував долівку. А на третій день протестів у моєму ресторані залишилися тільки голі стіни, - скаржився Раман, пригощаючи нас солодощами у себе вдома. - Добре, що я маю деякі заощадження. Я навіть радий. Уся країна починає з нуля без Мубарака, чого я маю бути винятком?

Нові столи Раман замовив у Тунісі. Холодильники везли з Німеччини. Дизайнер придумав нову систему освітлення. Овочі привезли єгипетські фермери, а фрукти - з Італії. На ремонт витратив 70 тисяч доларів, майже весь річний прибуток. Після закінчення розіслав усім запрошення відвідати його оновлений заклад. Написав: "Усіх чекаю. У нас є традиція приносити на новосілля подарунки. Приходьте. Ваш Раман".

Минулого тижня з друзями передали меду й перцю, як Раман любить. Ті застали власника, коли той підмітав бите скло вітрини. Зі стелі замість люстр висіли голі дроти.

- Святкували річницю революції, - пояснив Раман. - На кухні вирвали навіть вбудовані столи. Сигналізація спрацювала, але поліція побоялася виїхати з відділку. Добре, хоч сторожа не вбили. Продам ресторан сусідньому супермаркету. Їх не розграбували, бо найняли поліцейських.

Сейчас вы читаете новость «Річниця революції». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі