четверг, 25 декабря 2008 21:07

Наступного року на Львівщині знову буде повінь

Наступного року на Львівщині знову буде повінь

— 2008 рік був важким тому, що це був рік подвійної завершеності. Її символізує вісімка — якісь фази підйому, спаду. Ми прийшли до фази максимального спаду, — говорить біоенергетик Михайло Пашинський, 46 років.

Він прогнозує події в житті конкретної людини. Зауважує, що визначати ситуацію в області важче.

— Коли перед тобою конкретна людина, ти бачиш її енергетичне поле. А регіон дуже різношерстний, — каже біоенергетик. — Прогнози стовідсоткові робити важко.

Пашинський приймає людей на вул. Коперника у приміщенні фірми "Біонет". Каже, поради дає безплатно, навіть по телефону. Усі сьогоднішні проблеми, вважає він, від того, що люди зосереджені на матеріальному.

— Всесвіту треба врівноважувати бажання людей, а вони змінюються. Ми не виробляємо нічого духовного. Звикли тільки отримувати щось від планети. А вона має феномен віддачі. Звідти й усі катаклізми. Наступного року на Львівщині знову буде повінь. Щось буде в Карпатах, — провидець задумується, закриває очі, пальцями тре перенісся. — Хвиля катаклізмів охопить Яворівський район, Стрий. В Україні найнебезпечніша зона буде Донбас. Там зосереджений енергетичний негатив. — Михайло знову довго думає. — Будуть негативні зрушення у Штатах, Індії, Японсько-Камчатському регіоні.

В економіці Львівщини, додає, ставки будуть зроблені на сільське господарство. Обласні чиновники багато позитивів зробити не зможуть, бо переважатиме централізація влади. Мер Львова Андрій Садовий залишиться на посаді.

— Чи буде євро? — зосереджується. — 41 відсоток — що так, а 50 — ні. Куди поверне 9 процентів — на позитив чи навпаки — поки що не визначено. Усе ж у Всесвіті залежить від бажання людей. А вони змінюються.

Зауважує: посиляться кримінальні та психологічні явища, пограбування банків. Прогнозує, що критичні точки для України будуть у березні–квітні та вересні.

— Закриття великих підприємств в області не буде. Вони вже й так давно відійшли, як от "Лорта". Вдарить по середньому і дрібному бізнесу.

— Сьогодні багато людей у розпачі через фінансову кризу. Що їм порадите? — запитую.

— Раджу бути ближче до Бога й подалі від політики. Наступного року активізується вплив на людей. Головне — зберігати стан рівноваги і спокою, бо тільки в такому стані людина може робити правильний вибір. Позитив нинішньої ситуації у тому, щоб люди вчилися не піддаватися інформаційно-рекламному пресу, а відчувати душею. Можливо, хтось зробив не той вибір 2004-го, 2006 року. Робив свої висновки, голосував. Інформаційні технології можуть так пресувати центральну нервову систему, що людина ніби сама вибирає, але це насправді не її вибір.

Жорсткі наслідки кризи ми відчуватимемо ще 2–2,5 місяця, каже Пашинський. Найбільшим позитивом буде те, що відбудеться об"єднання Східної і Західної України. Розпочнеться воно на рівні пересічних людей.

Наступного року у країну прийдуть нові постаті. У квітні велика ймовірність передчасних парламентських виборів:

— На президентських відіграє роль те, що ми все-таки повертаємося до матріархату. Чоловіки з їхнім чітким слідуванням канонам і догмам, точністю у думках відходять.

На Різдво Іван Карпінський прогнозує відлигу

Львівський синоптик 61-річний Іван Карпінський прогнозує погоду на три місяці. Він четвертий десяток років працює у Львівському гідрометеоцентрі. Свої прогнози складає за науковими дослідженнями й народними прикметами. На Новий рік і Різдвяні свята Іван Броніславович передбачає дощ із мокрим снігом.

— Відлига на початку січня триватиме кілька днів, — каже синоптик. — На жаль, припаде саме на час свят. Удень може бути до 5 градусів тепла, уночі до 5 морозу. Йтиме невеликий сніг, але надовго не залежуватиметься, танутиме.

Карпінський каже, цьогорічна зима не готує сюрпризів. Усі очікувані явища притаманні нашому регіону. Іван Броніславович прогнозує протягом зими дві хвилі морозів. Холоднішими будуть другий та третій тижні січня:

— Уночі стовпчик термометра опускатиметься до мінус 10–12 градусів, у деякі дні буде до мінус 15. Зниження температури і заморозки спровокує холодне повітря з арктичних морів. Снігу цієї зими багато не буде. Очікуються помірні опади.

Синоптик згадує найхолоднішу зиму 1963 року. Тоді у гірських районах Львівщини температура впала до 38 градусів. Додає, що люті зими повторюються через кожні п"ять років.

— Друга хвиля морозів накриє регіон наприкінці лютого, — продовжує. — На стовпчиках буде до мінус 12, йтиме невеликий сніг.

Коли очікувати потепління, Карпінський прогнозувати поки що не береться.

— Говорити про весну зарано, але вже зараз можу сказати, що вона буде холодною та затяжною.

Оксана ЛЕВИЦЬКА

Сейчас вы читаете новость «Наступного року на Львівщині знову буде повінь». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі