четверг, 13 декабря 2012 11:32
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

Партія регіонів примушує опозицію битись

З першого дня роботи Верховної Ради VII скликання стає зрозуміло, що зараз набагато сильніша опозиція. У попередньому парламенті з опозиції "тушки" попереходили до Партії регіонів, вона ослабла і її була там не багато. Тепер опозиція збільшилася майже вдвічі. При чому, збільшилася вона не просто кількісно, а й якісно. Адже до Верховної Ради пройшла "Свобода" і УДАР. Ці сили досить радикальні та принципові. Якщо Об'єднана опозиція була більш поміркована, то до неї додалися дві сильніші сили.

Те, що загалом опозиційних сил у новій ВР значно більше, пророкує нам дуже гостру боротьбу. Адже у Партії регіонів ще немає 226 голосів. Саме тому й виникла історія з двома "тушками" Табаловими. Очевидно, що ПР їх дуже притиснула, адже вони обіцяли виборцям в жодному разі не зламатися і не переходити до партії влади. Тепер вони зрадили свій електорат. Тому позитивом є те, що УДАР і "Свобода" не дали тим двом скласти присягу. Звичайно, що проблема складення присяги - це суто умовна справа, адже закон не встановлює, протягом скількох днів можна її складати, тому скоріш за все різними хитрощами вони таки це зроблять. Але факт того, що вчора все розпочалося з таких бурхливих подій, є позитивним.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Батькивщине", "УДАРу" и "Свободе" посоветовали прекратить парламентское шоу

Відбувається відкритий спротив опозиційних сил. Очевидно, що такі рішучі дії опозиції будуть і надалі. Перший день роботи нового парламенту для мене був дуже приємним, бо він показав, що опозиція дуже гостро стоїть на своїх позиціях і буде боротися за свої інтереси.

Радикальні методи опозиції, зокрема, "Свободи" виникають не від того, що в опозиції зібралися люди, які хочуть битися. Це все виникло на ґрунті того, що Партія регіонів нахабно знущається з інтересів української нації, відкрито продає українські інтереси Москві і нахабно грабує весь народ. Якщо олігархи, які належать до Партії регіонів, за рік подвоїли свої багатства, а життя мільйонів людей погіршується, то треба їм мати врешті совість. Якщо вони цієї совісті не мають і так роблять, то іншого способу, як протидіяти силою, немає. Тобто Партія регіонів примушує опозицію битись.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Присутствие "Свободы" украсило работу парламента - эксперт

Наше суспільство в час виборів показало, що воно значно радикалізувалося. Коли Партія регіонів прийшла до влади і почала свою дільність, то поступово розрив між бідними і багатими збільшувався. Саме це радикалізувало людей. Різке збільшення кількості прихильників комуністів також про це свідчить, бо за них голосували люди на сході і півдні країни, які розчарувалися у ПР, але є прихильниками промосковських поглядів. А ті ж, хто так само на сході і півдні розчарувався в Януковичі, але є більш прихильними до України, пішли до "Свободи". Таким чином радикалізація суспільства відбулася. Люди будуть прихильно ставитися до подібних дій опозиції. Такі дії опозиції — це те, чого народ хоче.

Сейчас вы читаете новость «Партія регіонів примушує опозицію битись». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі