четвер, 13 грудня 2012 11:32
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

Партія регіонів примушує опозицію битись

З першого дня роботи Верховної Ради VII скликання стає зрозуміло, що зараз набагато сильніша опозиція. У попередньому парламенті з опозиції "тушки" попереходили до Партії регіонів, вона ослабла і її була там не багато. Тепер опозиція збільшилася майже вдвічі. При чому, збільшилася вона не просто кількісно, а й якісно. Адже до Верховної Ради пройшла "Свобода" і УДАР. Ці сили досить радикальні та принципові. Якщо Об'єднана опозиція була більш поміркована, то до неї додалися дві сильніші сили.

Те, що загалом опозиційних сил у новій ВР значно більше, пророкує нам дуже гостру боротьбу. Адже у Партії регіонів ще немає 226 голосів. Саме тому й виникла історія з двома "тушками" Табаловими. Очевидно, що ПР їх дуже притиснула, адже вони обіцяли виборцям в жодному разі не зламатися і не переходити до партії влади. Тепер вони зрадили свій електорат. Тому позитивом є те, що УДАР і "Свобода" не дали тим двом скласти присягу. Звичайно, що проблема складення присяги - це суто умовна справа, адже закон не встановлює, протягом скількох днів можна її складати, тому скоріш за все різними хитрощами вони таки це зроблять. Але факт того, що вчора все розпочалося з таких бурхливих подій, є позитивним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутички націоналістів та "регіоналів" у новій Раді не приведуть до добра — експерт

Відбувається відкритий спротив опозиційних сил. Очевидно, що такі рішучі дії опозиції будуть і надалі. Перший день роботи нового парламенту для мене був дуже приємним, бо він показав, що опозиція дуже гостро стоїть на своїх позиціях і буде боротися за свої інтереси.

Радикальні методи опозиції, зокрема, "Свободи" виникають не від того, що в опозиції зібралися люди, які хочуть битися. Це все виникло на ґрунті того, що Партія регіонів нахабно знущається з інтересів української нації, відкрито продає українські інтереси Москві і нахабно грабує весь народ. Якщо олігархи, які належать до Партії регіонів, за рік подвоїли свої багатства, а життя мільйонів людей погіршується, то треба їм мати врешті совість. Якщо вони цієї совісті не мають і так роблять, то іншого способу, як протидіяти силою, немає. Тобто Партія регіонів примушує опозицію битись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт

Наше суспільство в час виборів показало, що воно значно радикалізувалося. Коли Партія регіонів прийшла до влади і почала свою дільність, то поступово розрив між бідними і багатими збільшувався. Саме це радикалізувало людей. Різке збільшення кількості прихильників комуністів також про це свідчить, бо за них голосували люди на сході і півдні країни, які розчарувалися у ПР, але є прихильниками промосковських поглядів. А ті ж, хто так само на сході і півдні розчарувався в Януковичі, але є більш прихильними до України, пішли до "Свободи". Таким чином радикалізація суспільства відбулася. Люди будуть прихильно ставитися до подібних дій опозиції. Такі дії опозиції — це те, чого народ хоче.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів примушує опозицію битись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі