понедельник, 13 июня 2016 17:13
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Благодать

Аня подалася до Криму, Олеся — в Анталію, Оксана — до родичів у Чорногорію.

Колись ми відпочивали разом. Тепер у кожної власні сім'я, плани й можливості. Останні кілька років бачимося віртуально. Стежу за їхніми подорожами в "Інстаграмі". Щодня завантажують фото.

Від ранку знаю, що в кого на сніданок. Купка зелені, оливки, як сливки, посипаний перцем сир, яєчня-бовтанка і хрумкі бореки — Олеся з чоловіком поснідали за системою "все враховано". Оксана сфотографувала тарілку з вівсянкою, намисто, годинник і нові окуляри від сонця — усе на тлі синіючого вдалині моря. Снідає на балконі. Аня перефотографовує сторінки з меню у приморському ресторані Коктебеля: "Рибний супчик на кістках — майже 300 гривень".

По обіді всі на пляжі. Олеся з чоловіком цокаються кольоровими коктейлями, у неї новий купальник і синій пластиковий браслет 4-зіркового готелю. В Оксани нове тату на зап'ястку — якір зі словами "Я відмовляюся тонути". Вона закриває сонце чорногорської Будви паперовим стаканчиком із кавою. Фото трохи псує розімліле тіло в кепці "Россия" на сусідньому лежаку. В Ані на стегні чудернацький узор із відбитків морських камінців. Людей на пляжі мало, лежаки зачинені у залізних клітках, вона страждає на рушникові. Місцеві кажуть — "низький сезон".

Увечері Олеся в довгій сукні. Готельна шоу-програма пропонує східні танці, конкурс краси й турецьку дискотеку. Позують із чоловіком серед нічних пальм, знову з питвом. Оксана з Будви шле злі смайли — на танцях утретє крутять пісню "Нас не догонят". Там гуляють росіяни. Аня не спить до другої ночі — стіни будиночку над морем гудуть від дискотеки. Народу на ній нема, так хочуть привабити туристів.

Нарешті відпустка закінчується. "Зекономила 250 євро", — тішиться Оксана. "Благодать! Відпочили без росіян", — резюмує Олеся. "До Криму більше ні ногою!" — обіцяє Аня. Витратили на відпочинок по 8000 гривень.

Сейчас вы читаете новость «Благодать». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі