понеділок, 13 червня 2016 17:13
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Благодать

Аня подалася до Криму, Олеся — в Анталію, Оксана — до родичів у Чорногорію.

Колись ми відпочивали разом. Тепер у кожної власні сім'я, плани й можливості. Останні кілька років бачимося віртуально. Стежу за їхніми подорожами в "Інстаграмі". Щодня завантажують фото.

Від ранку знаю, що в кого на сніданок. Купка зелені, оливки, як сливки, посипаний перцем сир, яєчня-бовтанка і хрумкі бореки — Олеся з чоловіком поснідали за системою "все враховано". Оксана сфотографувала тарілку з вівсянкою, намисто, годинник і нові окуляри від сонця — усе на тлі синіючого вдалині моря. Снідає на балконі. Аня перефотографовує сторінки з меню у приморському ресторані Коктебеля: "Рибний супчик на кістках — майже 300 гривень".

По обіді всі на пляжі. Олеся з чоловіком цокаються кольоровими коктейлями, у неї новий купальник і синій пластиковий браслет 4-зіркового готелю. В Оксани нове тату на зап'ястку — якір зі словами "Я відмовляюся тонути". Вона закриває сонце чорногорської Будви паперовим стаканчиком із кавою. Фото трохи псує розімліле тіло в кепці "Россия" на сусідньому лежаку. В Ані на стегні чудернацький узор із відбитків морських камінців. Людей на пляжі мало, лежаки зачинені у залізних клітках, вона страждає на рушникові. Місцеві кажуть — "низький сезон".

Увечері Олеся в довгій сукні. Готельна шоу-програма пропонує східні танці, конкурс краси й турецьку дискотеку. Позують із чоловіком серед нічних пальм, знову з питвом. Оксана з Будви шле злі смайли — на танцях утретє крутять пісню "Нас не догонят". Там гуляють росіяни. Аня не спить до другої ночі — стіни будиночку над морем гудуть від дискотеки. Народу на ній нема, так хочуть привабити туристів.

Нарешті відпустка закінчується. "Зекономила 250 євро", — тішиться Оксана. "Благодать! Відпочили без росіян", — резюмує Олеся. "До Криму більше ні ногою!" — обіцяє Аня. Витратили на відпочинок по 8000 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Благодать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі