вторник, 29 октября 2013 13:18

Того дня посварився з дружиною

 

Роман ОВСЯНІЧЕНКО, 21 рік, бармен столичного пабу "Чорне порося":

– Клієнти пабу – люди різного віку й достатку. У будні п'ють переважно пиво. У п'ятницю починають замовляти коктейлі та міцні напої. У п'ятницю і суботу відві­дувачів удвічі більше, порівняно з буднями. У неділю їх кількість зменшується.

Улітку найпопулярніший напій – мохіто. Взимку глінтвейн – гаряче вино з медом і корицею.

Коктейлі п'ють здебільшого жінки. Найча­стіше замовляють "Секс на пляжі", "Текілу Санрайз", "Маргариту", "Піну Коладу". Якось дві подруги за вечір випили по чотири коктейлі. Ледь стояли на ногах і довго думали, по скільки треба скинутися, щоб порівну оплатити рахунок.

Чоловіки замовляють "Зеленого мексиканця", "Б52", "БМВ".

Один клієнт за вечір випив 48 "шотів" – напій із лікеру пізан, лимонного фрешу і текіли. Один "шот" можна порівняти з двома чарками горілки. Він мовчки сидів за стійкою, писав есемески і замовляв "шоти" один за одним. Після останнього розрахувався і попросив викликати таксі. Стояти не міг. ­Разом із трьома офіціантами перенесли його в машину. Через кілька днів знову прийшов. Замовив один "шот". Розказав, що того дня посварився з дружиною.

Якось зайшла пара. Він – за кермом, тому замовив безалкогольне пиво. Жінка випила чотири коктейлі "Секс на пляжі". ­Спочатку сиділи мовчки. Після другого келиха в неї розв'язався язик. Краєм вуха чув, як розказувала про своїх попередніх хлопців. Коли чоловік розраховувався, сказав: "Найкращий спосіб змусити жінку говорити – замовити їй кілька коктейлів".

Під час футболу чи боксу беруть тільки пиво. У такі вечори не пригадую жодного клієнта, який би пив горілку.

Коли день народження святкує заможна компанія, чоловіки п'ють віскі, а жінки – дороге шампанське. Люди зі скромнішим статком беруть горілку для чоловіків і вино для жінок. Жінки міцні напої часто розбавляють вишневим, яблучним соком чи кока-колою.

Щоб швидко не cп'яніти, не можна понижувати градус – з горілки переходити на пиво чи вино.

Близько десятка людей – наші постійні клієнти. Приходять щодня. До обіду замовляють безалкогольні напої, а ввечері – щось міцніше. Один чоловік, що живе неподалік, буває щодня вже кілька років. Уранці і вдень п'є чай чи каву, ввечері бере кілька бокалів темного пива. Інший клієнт ранок починає з 50 грамів віскі, а святкові дні – з дорого коньяку.

Сейчас вы читаете новость «Того дня посварився з дружиною». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі