четверг, 27 января 2011 13:32

Теща мене побила за немитий посуд

Три роки тому Олександра, якому зараз 36 років, побила теща. Зустрічаємося з ним у парку Горького в центрі Вінниці. Він - високий, із неакуратною борідкою. Сьома вечора, темно. Чоловік увесь час озирається. Просить говорити тихо, щоб ніхто не чув.

Олександр родом із села біля обласного центру. 10 років тому одружився з вінничанкою Мариною. Їй було тоді 23. Сашко навчався на юридичному факультеті Торгівельно-економічного університету. Марина була студенткою Педагогічного університету.

Витягає гаманець, показує фото дружини.

- Маринка була дуже красива. Чорняве кучеряве волосся до плечей, блакитні очі. Закохався одразу. Зустрічалися, через півроку завагітніла. Дуже переживала, коли йшли знайомитися з її батьками. Ті навіть не привіталися. Перші слова майбутньої тещі: "У тебе машина і квартира є? Нема? То візьмеш ублюдка, якого родить дочка, і можеш забиратися". Говорила, що мріяла про багатого зятя, а єдина донька "влізла в ніщєту". Ми одружилися.

Перші слова майбутньої тещі: "У теба машина і квартира є? Нема? То візьмеш ублюдка, якого родить дочка, і можеш забиратися"

Теща, Людмила Олександрівна, завідувала складом продуктової бази. Зараз має кілька магазинів. Тесть, Віктор Петрович, працює підсобним робітником у тих крамницях.

Перша моя зарплата була 350 гривень. На той час - казкові гроші. Купив цукерки, іншу смакоту, прибіг додому. Тільки через поріг, а теща як гаркне - чого я гроші витрачаю на дурниці! Каже, поки живу в її квартирі, маю віддавати все, до копійки. Потім почала лазити по моїх кишенях. Жінка заступилася. То теща кричала на неї, обізвала "гулящим стервом". У Марини була істерика, за кілька днів стався викидень. Тоді я зрозумів: треба зняти квартиру і тікати подалі.

Півроку Олександр і Марина мешкали окремо.

- То були найщасливіші часи. Якщо не враховувати, що теща постійно навідувалася до нас. Могла зайти о шостій ранку в вихідні. Казала, перевіряє, як живемо. Контролювала, що купуємо, що є в холодильнику.

У листопаді 2007-го мене звільнили. Не міг влаштуватися за спеціальністю, то почав сторожувати. Там заробітки низькі. На жінчину зарплату вчительки житло винаймати не могли, тому переїхали до її батьків. Нам виділили кімнату. Теща постійно пиляла, що багато їмо, смітимо. Я запропонував відділитися. Придбали собі в кімнату малий холодильник. Було й таке: теща їсть м'ясо, а ми - вівсянку. Якось поспішали з Мариною на роботу і не помили посуд. Першим увечері прийшов я. Переступив поріг. А вона почала кидати в мене брудними тарілками. Однією попала в скроню. Останнє, що пам'ятаю - як кружка летить у голову. Я, здоровий мужик, втратив свідомість. Був струс мозку і внутрішній крововилив. Стидно було комусь розповісти, що баба побила мене за немитий посуд. Вийшов з лікарні, зібрав речі й поїхав до своїх батьків. Винайняли з Мариною квартиру, живемо у ній.

Рік тому в подружжя народився син Максим. Олександр не пускає його до жінчиних родичів.

- Марина їздить до батьків сама. Я лише з тестем спілкуюся, телефоном. Жінок тепер недолюблюю. Дуже некомфортно почувався, коли Марина почала заробляти більше за мене. Але влаштувався ще на одну роботу. Вважаю, сім'єю повинен керувати чоловік.

Кількість заяв про насилля, зафіксованих 2010 року, по регіонах:

Дніпропетровська - 8923

Луганська- 8286

Київ - 7979

Донецька - 7296

Вінницька - 5913

Харківська - 5869

Київська - 5632

Кіровоградська - 5134

Житомирська - 5106

Херсонська - 4262

Рівненська - 3840

Сумська - 3825

Полтавська - 3554

Одеська - 3469

Тернопільська - 3237

Миколаївська - 3200

Автономна республіка Крим - 3196

Запорізька - 2992

Волинська - 2822

Чернігівська - 2710

Хмельницька - 2687

Черкаська - 2602

Львівська - 1899

Чернівецька - 1767

Закарпатська - 1763

Івано-Франківська - 1487

Севастополь - 915

Сейчас вы читаете новость «Теща мене побила за немитий посуд». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі