четверг, 14 апреля 2011 12:52

Ракета влучила у гелікоптер Амоса Гітая під час арабо-ізраїльської війни 1973-го

Понеділок 18

"Ти ба, що твоя мати виробляє! Ото тобі перець із сіллю. Піди насип своїй матері повний рот перцю, ще й сліпе око потруси. Вона зовсім сказилась і без перцю", - каже Мотря, героїня вистави "Кайдашева сім'я". "Режисер приготував цю "класичну страву" з сіллю і перцем, але не пересолив і не переперчив" - пишуть шанувальники на театральних форумах. Кошти від показу спектаклю перекажуть на допомогу постраждалій від землетрусу Японії. Квитки продаватимуть від 20 до 250 грн. У залі - 928 місць.

Благодійна вистава "Кайдашева сім'я" у постановці Петра Ільченка

19.00, Київ, театр ім. Франка, пл. Івана Франка, 3

Вівторок 19

"Хлопці, роздягайтеся!" - попросила київську публіку вокалістка німецького рок-гурту Guano Apes Сандра Насіч торік. Повторила це кілька разів, у ритм однієї з пісень. На сцену полетіли футболки, кофти і напівголий юнак із жовтогарячим ірокезом. Потім хтось передав музикантам прапор України. Його Сандра накинула на плечі.

Концерт німецького рок-гурту Guano Apes

19.00, Київ,концертний зал Альта Експо, просп. Московский, 11-А

Середа 20

- Мій батько був полковником, мати - бухгалтером, - каже 61-річний музикант Горан Брегович. - Тато хотів, щоб я грав на скрипці, а мама мріяла, щоб став інженером. Але у 17 років я розпочав музичну кар'єру зі стриптиз-барів. Я бачив оголених жіночих тіл більше, ніж усі юнаки з усієї Югославії разом.

Виступ Горана Бреговича із "Весільно-похоронним оркестром"

19.00, Київ, палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

Четвер 21

Ракета влучила у гелікоптер Амоса Гітая під час арабо-ізраїльської війни 1973-го. Він служив пілотом - доправляв у лікарні поранених на сирійському фронті. Амос був одним із небагатьох, хто вижив у катастрофі. Тоді вперше взяв до рук камеру й відзняв трагедію, повторюючи: "Я живий". З того часу знімає кіно. Свій військовий досвід режисер поклав в основу фільму "Кіпур".

Ретроспектива фільмів Амоса Гітая "Кіно долає кордони". Зустріч із режисером

20.00, Київ, кінотеатр "Київ", вул. Велика Васильківська, 19

21-26 квітня, Київ

22-24 квітня, Львів

24-27 квітня, Одеса

П'ятниця 22

"Замкнувся в квартирі у день, коли мав стрибати з 30-метрового мосту. Злякався, - розповідає 22-річний Михайло Скакун. - Друзі мало двері не винесли. Найжахливішими є три кроки по сходинках до платформи, з якої стрибаєш. Летіти вже не так страшно. Якщо уявити, що життя - футбольний матч, то цей стрибок - тайм-аут. Секунди видаються годинами. Встигаєш все оцінити й вирішити, як жити далі. Перше, що попросив після стрибка - цигарку. В організаторів є окрема пачка. Навіть ті, хто ніколи не палив, після стрибка просять закурити".

Стрибки з висоти на мотузці

9.00, Крим, Бахчисарайський район, між селами Передущельне і Баштанівка, скеля Качі-Кальон, 21-26 квітня

Запоріжжя, Арочний міст, 23-24 квітня

Субота 23

Четверту спробу повернутися до вищої ліги чемпіонату світу з хокею зробить збірна України. На користь нашої команди - домашня арена. Чемпіонат світу серед команд класу "В" вперше прийме реконструйований столичний Палац спорту. Перебудова тривала з минулого липня і коштувала 96 млн грн. Хокеїсти вважають, що з роботами затягнули: "Якби арена була готова до осені, то український клуб "Будівельник" був би представлений у Континентальній хокейній лізі - найсильнішій у Європі. А так нам відмовили, бо не мали належної арени для домашніх матчів".

Хокейний матч між збірними України і Казахстану

19.30, Київ, Палац спорту, Спортивна площа, 1

Неділя 24

"Страусині яйця дуже непередбачувані, - каже писанкар Михайло Голютяка із міста Золочів на Львівщині. - Якось песик схопив із крісла недомальоване яйце й почав вовтузити по долівці - не розбилося. А буває, на столі дві писанки легенько цокнуться - і тріснуть. Одна шкаралупа коштує 50 гривень. Перше страусине яйце мені привезли з Чехії, потім замовляв у Португалії. Тепер їх можна купити у великих супермаркетах".

Великдень

Сейчас вы читаете новость «Ракета влучила у гелікоптер Амоса Гітая під час арабо-ізраїльської війни 1973-го». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі