четверг, 24 июня 2010 16:54

Пасажирський літак "АероСвіту" Embraer-145 рейсом Сімферополь - Калінінград здійснює аварійне приземлення в аеропорті міста Дніпропетровськ

Неділя, 20 червня, 9.22


Пасажирський літак "АероСвіту" Embraer-145 рейсом Сімферополь - Калінінград здійснює аварійне приземлення в аеропорті міста Дніпропетровськ. Він вилетів із Сімферополя о 8.50. Через 8 хв. після зльоту в районі села Добрушино Сакського району АР Крим в нього відмовив правий двигун. На борту знаходилися 36 пасажирів і 5 членів екіпажу. Посадка пройшла успішно, ніхто не постраждав. У той же день додатковими авіарейсами пасажирів відправили до Києва, а звідти - до Калінінграда.

- Тільки коли виходили з салону й побачили на смузі багато пожежників, зрозуміли, що ситуація була дуже серйозною. Дві жінки з літака так злякалися, що далі поїхали поїздом, - розказав один із пасажирів, севастополець Віктор Сухопаров.


А в цей час:


На великій галявині біля озера в Пущі-Водиці кияни в довгих полотняних вишиванках розучують стародавні обрядові танці під бубон. Жриця Мечислава Гой співає з гуртом жінок молитви, присвячені Сварогові та богині Ладі. Дівчата плетуть вінки з квітів і трав, зібраних на світанку.

Так рідновіри проводять ІІІ Міжнародний сімейний фестиваль "Купальський вінок". Свято Купайла пройшло в найкоротшу ніч року - із 20 на 21 червня.

- Ми відроджуємо традиції наших предків, - каже організатор фестивалю, верховний волхв 35-річний Володимир Куровський. - Після 2015-го на світі залишаться лише прихильники ведичної культури. Усі люди приєднаються до нас.

Рятівники 25-річний Гав'юк Віталій та 30-річний Ярослав Макух із міста Вижниця Чернівецької області їдуть за викликом в урочище Лужки. Сім'я з 3-річною дівчинкою та ще троє людей із турбази "Трембіта" стоять під дощем на березі річки Виженка. Через сильні дощі потоком змило місток-перехід.

- Відпочивальники були відрізаними від світу. З одного боку ліс, з другого - річка, а вони з маленькою дитиною на руках. Рятівники на спеціальній машині підвищеної прохідності переїхали річку вбрід. Завезли людей на базу, напоїли гарячим чаєм, - розповів начальник районного МНС Микола Антоняк, 36 років.

У Вінниці в секторі торгових яток на пляжі в мікрорайоні Сабарів на місці колишнього гранітного кар'єру 32-річний темношкірий Рожан зі Шрі-Ланки розкладає для продажу чаї. Триває ІІ Міжнародний козацький фестиваль звичаєвої культури "Живий вогонь".

- Таких в Украине нет. Только у меня. Привез с братом из своей родины, - пояснює перехожим Рожан.

За декілька хвилин його гукає Олександр Ячалов, 40 років, із Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна.

- Гей, чорнявий, пішли-но ми тебе в козаки посвятимо!

Рожану видають білу сорочку, він намагається одягнути її на футболку.

- Ні, друг. Треба на голе тіло! - каже Ячалов і замахується нагайкою. Рожан із переляку починає кричати.

- Ти чого! Це традиція така. Нагайкою треба тричі вдарити по потилиці. Щоб землю любив, батьків шанував та друзів не цурався, - пояснює козак.

Віце-мер Одеси 59-річний Вахтанг Убирія лежить у відділенні кардіології міської клінічної лікарні N 3 на Лідерсовському бульварі, 11. Туди чиновника перевели в ніч на суботу з ізолятора тимчасово утримання. В Убирії піднявся тиск. 11 червня він стріляв із пістолета Макарова на смітнику "Дальницькі кар'єри" під Одесою, погрожував власникам звалища. У понеділок Убирія помер.

Галина Майстренко, 64 роки, з села Ротмістрівка Смілянського району на Черкащині обрізає верх із гумкою чорної панчохи й надягає на голову щойно спійманій квочці, щоб закрити тій очі. Син Іван із Черкас привіз 15 курчат-бройлерів. Курка відмовляється їх прийняти.

- Пробували обприскати курчат одеколоном, щоб в усіх був однаковий запах. Не допомогло, - каже Галина. Після панчохи квочка сидить смирно.

Сейчас вы читаете новость «Пасажирський літак "АероСвіту" Embraer-145 рейсом Сімферополь - Калінінград здійснює аварійне приземлення в аеропорті міста Дніпропетровськ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі