четверг, 01 июля 2010 18:46

Обізвали Ганною

- Вы знаете, что вы про меня написали?! - кричить у слухавку одна з моїх "героїнь".

"Певно, некролог", - думаю собі.

- Ні, не знаю, але відчуваю, що ви зараз розкажете.

- Меня обозвали Ганною! Это недопустимо! На работе все насмехаются: Ганна Микалаевна. Надо что-то делать! Запишите себе большими черными буквами: меня зовут АННА, АННА Николаевна!

Починаю сміятися, співрозмовниця з погрозою кидає слухавку. Я, звісно, винна, визнаю, але ж не перевіряти паспорт у кожного. Та і яка проблема - одна літера.

Хоча не раз чула історії про заміну документів, а особливо дипломів, через невідповідність однієї літери. Секретарки помилялися, як правило, у графі "по-батькові". Особливо не щастило Євгеновичам та Євгенійовичам. Перепадало також Іллівнам, яких іменували Ілівнами. Ті щиро заздрили європейцям, де "по-батькові" не існує.

Зате мене замість Наталки в школі називали Настею. Новий учитель фізики неправильно прочитав у журналі, однокласники підхопили. Я тільки раділа - на той час моє ім'я мені трохи приїлося.

А наша з сестрою косметолог досі плутає не тільки імена, а й нас самих. Ми не сваримося. Адже за "часті" відвідини маємо велику знижку.

Сейчас вы читаете новость «Обізвали Ганною». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі