вторник, 29 октября 2013 13:19

Навчився розрізняти вік, ноти і сорти вина

 

35-річний Олександр Розгон із Черкас 10 років працює барменом. На роботі почав випивати. Мусив закодуватися. Курить люльку з лимонним тютюном. Дружина не хоче мати дітей, бо боїться, що він зірветься

– За освітою я – ветеринар. Але підвернулася робота в нічному клубі охоронцем. ­Попрацював рік, звільнилося місце бармена. Дружина була не в захваті від моєї нічної роботи. Але рятувала хороша зарплата.

Почав пробувати різний алкоголь – шерідан, кампарі. Божеволів від смаку дорогих напоїв. Навчився розрізняти вік, ноти і сорти вина. Розумівся на коньяках, пив тільки грузинські на травах. На чайові брав собі хорошого віскі з льодом. Після того як усі розійдуться, закривався в барі, курив сигару й випивав. Не думав, що зловживаю.

Дружина з матір'ю примусили поїхати до нарколога в Київ. Соромно було сказати на роботі, куди відпрошуюсь. Вигадав, що їду в санаторій підлікувати серце. Колеги посміялися: "Саня, тобі треба печінку рятувати, а не серце".

Лікар запропонував кодування хімічним способом – колоти ліки, що несумісні з алкоголем. Я побоявся, що помру, коли щось піде не так. Вирішили методом Довженка – гіпноз не так страшно. Після лікарні спав весь день. На ранок голова паморочилася, але пішов на роботу. Від алкоголю вернуло. Постачальники, в яких раз на місяць замовляв собі пару пляшок коньяку, питали, чому так змінився.

Через півроку директор на свій день народження привіз шотландське віскі. Я не вагався – захотілося випити, як ніколи. Чарка за чаркою, а тоді почало нудити. Знайомий завіз додому. Жінка довго плакала. Вранці розплющив очі – переді мною батько, мати і брат. Пригрозили, що відправлять лікуватися від алкозалежності.

За місяць знову поїхали до нарколога. Вшили під шкіру спіраль. До алкоголю принюхуюся, але не п'ю – боюся померти. Колега порадив курити люльку з лимонним тютюном, вона заспокоює нерви.

Курю небагато, бо в голові поморочиться – суміш міцна.

Дружина говорить, як не знайду нову роботу – покине. Роблю вигляд, що не чую.

Сейчас вы читаете новость «Навчився розрізняти вік, ноти і сорти вина». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі