четверг, 09 июня 2011 15:22

Концерт гурту Jamiroquai

 

Британський гурт Jamiroquai грає фанк, ейсід-джаз та електроніку. Назва походить від слів jam -спонтанна імпровізація музикантів та іroquois - ірокези, група індіанських племен, якими захоплюється фронтмен гурту Джей Кей. Він колекціонує капелюхи й автомобілі. У його гаражі є Maserati за 350 тисяч фунтів стерлінгів, Mercedes-Benz, що належав Коко Шанель, шість Ferrari, дві Lamborghini та Rolls-Royce Phantom.

Джей КЕЙ, 41 рік, засновник і вокаліст Jamiroquai:

- Jamiroquai існує вже 20 років і продовжує виступати. Як на мене, це дивовижно. Створив гурт, щоб якось себе розважити. Ріс із мамою, вона співачка. Малим сидів у гримерках, доки вона виступала. Сам собі вигадував ігри, аби не нудитися.

Успіх концерту залежить від атмосфери. Мене вражає, як встановлюється енергетичний зв'язок між музикантами на сцені. Та найбільший кайф - уміти налагодити його зі слухачами. Іноді цей обмін енергією сягає такого рівня, що починає "розривати".

 

Поганий звук найбільше може засмутити мене під час виступу. Однак іноді нам на сцені звучання видається нікудишнім, а натовп ковбасить.

Вправи з вокалу - найважливіше напередодні виступу. Ще роблю фізичну розминку. На концертах уже не стрибаю, як раніше - це позначається на моїх колінах. Хоча на шоу ви ще побачите, як я танцюю бугі.

Свої відомі композиції намагаємося виконувати в новому аранжуванні. Так здається, що співаєш іншу пісню, а не ту, яку виконував тисячу разів. Намагаюся не слухати багато музики в турах або під час запису альбомів. Щоб не забивати мозок і залишати простір для свіжих ідей. Так мені легше вигадати нове аранжування до старої, всім відомої пісні.

Міста, в яких буваю в турах, бачу тільки крізь вікно автобуса. Так буде і в Україні.

Круто було би познайомитися й випити пива з Вінстоном Черчиллем. Чималою мудрістю міг би поділитися також старий індіанський вождь.

Пишаюся знайомством зі Стіві Вандером. Торік ми зробили спільне шоу. Наші з ним голоси порівнювали. З одного боку, це лестило. З іншого - не хочу, щоб мене із кимось зіставляли. Коли ми зустрілися з Вандером, він сказав: "Крута пісня", - і заспівав Virtual Insanity. Я просльозився - ця велика людина повідомила мені особисто, що все гаразд.

Сейчас вы читаете новость «Концерт гурту Jamiroquai». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі