четверг, 04 марта 2010 16:19

Колишній народний депутат-"бютівець" Віктор Лозінський підходить до Головного слідчого управління Генпрокуратури

Понеділок, 1 березня, 10.58


Колишній народний депутат-"бютівець" Віктор Лозінський підходить до Головного слідчого управління Генпрокуратури. Він хоче здатися правоохоронцям. Із липня 2009-го Лозінський перебував у міжнародному розшуку. Його обвинувачують у вбивстві селянина Валерія Олійника під час полювання у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року.


А в цей час:


Завозять скульптури, виставляють світло, готують написи до експозицій в Українському домі в Києві. Увечері тут відкриють Великий скульптурний салон 2010.


Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко проводить позачергове засідання Кабміну. Заявляє, що демократичну коаліцію може бути зруйновано, якщо з її складу вийде одна з фракцій-засновниць:

- БЮТ залишається в демократичній коаліції й ніхто, ніякий чиновник не може розпустити демократичну коаліцію самотужки, посилаючись на новоприйняті регламенти.


У селі Новополтавка Чернігівського району Запорізької області слідчі розмовляють із родичами загиблого підприємця.

- Тутешній фермер 1966 року народження виїхав із дому на роботу на автомобілі ?koda-Octavia. Уже під час руху стався вибух - спрацював вибуховий пристрій, який причепили під днищем машини. Чоловік помер на місці. Окрім нього, у салоні нікого не було, - каже начальник слідчого управління обласної міліції Олег Курочкін.


У Тернополі на Всеукраїнській танцювальній олімпіаді діти до 9 років виконують танець у стилі техно. Захід проводився вчетверте й тривав шість днів.


Підготувала Олеся ПОП



"Чухраїнці" тижня


1927 року Остап Вишня виділив п'ять головних рис вдачі "чухраїнців". Цього тижня вони проявилися в таких ситуаціях:


Якби ж знаття

16-річний Ігор Скрип із села Луг Великоберезнянського району Закарпаття застрелив із рушниці троюрідного брата. 14-річний Володимир Бабич помер на місці. Минулого тижня Ігор відшукав на горищі стару мисливську рушницю 16-го калібру й запропонував братові сфотографуватися. Необачно натиснув на курок. Ігор набрав по мобільному батька, той викликав міліцію. Чоловік зізнався, що незареєстрована рушниця перейшла йому в спадок від діда.


Забув

26 лютого, коли Віктор Янукович складав присягу у Верховній Раді, офіційний сайт президента змінив свій вигляд. Одразу ж з'явилося й повідомлення про привітання на його адресу. Однак якийсь час у них залишався підпис "прес-служба президента Віктора Ющенка".

Я так і знав

- Станом на сьогодні в апарат не подані документи фракцій, що в грудні 2008 року сформували коаліцію, які підтвердили б існування в неї передбаченої Конституцією кількості голосів. Тому я оголошую про припинення діяльності коаліції, - заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин 2 березня 2010 року.


Спізнивсь

Міліція знайшла жінку, яка 17 січня покинула немовля на залізничному вокзалі в столиці. Це 23-річна Катерина з Яготинського району Київщини. Вона заробляє на життя проституцією.

- Я назвала дочку Вікою. Жити мені ніде, її тато сидить у СІЗО за крадіжку, - каже жінка. - Перед тим, як мене взяли, думала підійти на вокзалі до міліціонера й щось збрехати, чому залишила малу. Хочу її вернути.

Але це вже неможливо. Якби Катерина повернулася протягом 10 днів, дитину їй віддали б. Тепер жінці загрожують три роки ув'язнення. Опікунство над онукою хоче оформити Катеринина мати, яка живе в Росії.


Якось то воно буде!

У Калуші Івано-Франківської області та прилеглих селах люди бояться весняного паводку, але оселі не покидають. Тут міститься сховище калійних солей, де зберігають понад 11 тис. т відходів. Унаслідок опадів стрімко зріс рівень висококонцентрованих розсолів. А нестійкі дамби в будь-який момент можуть прорвати. Під загрозою шість хімічних підприємств і житловий масив міста.

12 лютого Верховна Рада оголосила цю територію зоною надзвичайної екологічної ситуації. Тепер Кабінет міністрів має організувати добровільне відселення людей, забезпечити їх тимчасовим житлом, а пізніше - постійним.


Підготувала Ірина ЧАЙКА


Коротко


У Запоріжжі світлофори на найбільш пожвавлених перехрестях обладнали спеціальними пристроями із записами класичної музики й звуковими повідомленнями про початок і завершення часу перетину дороги пішоходами.


1 березня в міській владі Черкас відкрилася Школа молодих менеджерів. Під наглядом фахівців із міськвиконкому учні 10-х і 11-х класів оброблятимуть документи, працюватимуть із громадянами, братимуть участь у формуванні тарифів. Торік як чиновники себе спробували близько 70 школярів.


Столяру із села Романівка Тернопільської області Василеві Цідилу вручили DVD-плеєр та 500 грн за те, що під час другого туру виборів витягнув із палаючої дільниці сейф із бюлетенями.


Цифри

5607 українців

померли торік від дії алкоголю та випадкового отруєння. Позаторік таких було 8593.


55 млн 290 тис.

користувачів мобільного зв'язку було в Україні на кінець січня 2010 року, за підрахунками компанії ACM-Consulting Estimates. Найбільше користуються послугами "Київстар" - 22 млн 10 тис.


Цитати

"Президент проводить усі наради українською мовою, незалежно від того, якою мовою спілкується решта учасників нарад - російською чи українською"

Петро Порошенко, міністр закордонних справ, про наради під керівництвом президента Віктора Януковича


"Не пізніше, ніж через рік, ми отримаємо безвізовий режим і отримаємо зону вільної торгівлі з Євросоюзом"

Віктор Янукович, президент України


Анекдоти

Ви належите до молодого покоління, якщо для вас космонавт Гречко - це мер Києва Черновецький.


У кабінеті нового президента на столі хтось нашкрябав "Тут був Вітя".

Сейчас вы читаете новость «Колишній народний депутат-"бютівець" Віктор Лозінський підходить до Головного слідчого управління Генпрокуратури». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі