понедельник, 29 апреля 2013 18:23

Кабан живе в пожежній частині замість собаки

 

76 стовпчиків із назвами сіл і міст стоять на меморіальній алеї "Зірка Полин" у місті Чорнобиль на Київщині. Його збудували до 25-річчя аварії на атомній електростанції. На табличках перелічили населені пункти із зони відчуження. 1986 року з них евакуювали всіх жителів.

Сірим автобусом "Богдан" їдемо на екскурсію до мертвого міста Прип'ять. За 4 км від ЧАЕС минаємо дорожній знак "село Копачі". Водій автобуса 61-річний Василь Палієнко показує у вікно:

– Тут село колись було. Його повністю закопали. Поховали все: хати, машини, вертольоти. Осталися тільки рови.

Де-не-де поміж дерев і кущів видніються напіврозвалені хати. Минаємо "рудий" ліс, на який 1986-го випало найбільше радіації. Будинки, що тут стояли, – зруйнували, дерева зрізали, і все закопали в землю. За цей час повиростали нові ялинки, берези й сосни. Стовбури та гілля на них жовтуваті.

– Во олені побігли, – показує водій. – Ще коней тут багато, а кабанів скільки! Було таке, що жінки йдуть на роботу, сумки несуть, а за ними біжать кабани. Один узагалі живе в пожежній охороні. Бігає, як собачка.

Маю тут квартиру, але живу в Києві. Приїжджаю в Чорнобиль у понеділок, а в четвер – додому. Роблю в зоні водієм із 1992 року. Адаптувався вже. Звичайно, багато співробітників звільняються раніше, операції роблять на щитовидці. А мені, слава Богу, поки що везе.

Сейчас вы читаете новость «Кабан живе в пожежній частині замість собаки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі