среда, 06 февраля 2013 17:20

Через дощі і танення снігу в суботу й неділю в області підтопило 226 дворів

Неділя, 3 лютого, 18.00

– Перепрошую, ніжки приберіть, аби я на пальчик не наступив, – звертається до двох жінок 56-річний Павло Руденко.

Разом із дружиною Анастасією проходять на свої місця в другому ряду центральної ложі Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Чоловік одягнений у елегантний класичний костюм, жінка – в коричневу сукню з блискітками.

За кілька хвилин розпочинається опера Жоржа Бізе "Кармен". Постановку за твором Проспера Меріме в театрі ставлять щосезону рівно 20 років. На цьогорічний ювілей запросили диригента зі Швеції Іллю Зубеля і співака Костянтина Ріттеля-Кобилянського – правнука письменниці Ольги Кобилянської.

– Хороші місця взяв, не шкода 300 гривень, – каже Анастасія Руденко чоловікові. – З правого боку сидить директор опери з молодою дружиною. Зліва – мій колишній начальник. У нього ресторан у центрі Львова.

У першій дії на сцені одночасно грають близько сотні акторів у костюмах драгунів, тореадорів, робітниць тютюнової фабрики. Під час першого з чотирьох антрактів зал порожніє. Усі підуть у кафе в підвалі. Вистава триватиме 4 години. Глядачі аплодуватимуть стоячи. Сцену закидають букетами троянд і тюльпанами

А в цей час:

Інженер-електрик 38-річний Олександр Косюченко з міста Кам'янка на Черкащині переробляє китайського іграшкового човна. ­Прилаштовує до нього самоскидний кузов, підсилює акумулятор. Улітку завантажуватиме в нього варені горох, кукурудзу й за допомогою дистанційного управління з берега підгодовуватиме на ставку рибу.

– Справжній катер для прикормлювання з навігатором і самоскидом у магазинах коштує 3500 гривень, – каже Олександр. – Цей рівно вдесятеро дешевший.

Зі старого зламаного німецького відеомагнітофона Grundig витягнув електромагніт, що відчинятиме заслінку. Вона за допомогою пружини підійматиме кузов.

– Випробував у ванній із водою. У катера є запас плавучості десь на півтора кілограма ­прикормки, – каже Олександр. – Треба буде підсилити акумулятор. Добавлю до нього пару батарей від ноутбука. Тоді точно вистачить заряду на рибалку протягом доби. ­Можна буде 10 разів корм завозити.

Вінничанка 32-річна Марія Генделюк голить машинкою волосся своїй подрузі Вікторії Хомич, 30 років.

– Віка носила коротке каре, а це їй захотілося чогось оригінального, – розповідає Марія. – До того випили пляшку мартіні, бо святкували її день народження. Я стригла ножицями.

Марія 12 років пропрацювала у салоні чоловічим майстром. Жіночих зачісок ніколи не робила.

Коли майже закінчила, Віка сказала, що зачіска задовга. Я взяла машинку й вирішила підкоротити ззаду й по боках. Але забула поміняти насадку і вийшло, що замість 1,2 сантиметра волосся зрізала до 3 міліметрів. З горя випили ще пляшку вина. Коли в понеділок зранку подружка подивилася в дзеркало, вирішила прогуляти роботу. Замість нових ­чобіт купила ­парик із натурального волосся, за 1500 гривень. ­Третину суми доведеться мені їй повернути – за зіпсовану зачіску.

Що робили минулого тижня в міліції

3 лютого вночі у слідчому ізоляторі Запоріжжя помер лідер злочинного угруповання – "банди лисих", колишній міліціонер Олександр Середін. Його підозрювали в убивстві місцевого кримінального авторитета Миколи Бінька на прізвисько Коля Дитина. Торік 5 березня у ресторані "Рибацький стан" у Бінька стріляли й били бейсбольними бітами. Попередньо причиною смерті Олександра Середіна називають проблеми з серцево-судинною системою.

"Підпали автомобілів правоохоронців, побиття суддів, адвокатів, напади на депутатів – це виклик усій правоохоронній системі краю", – заявив на координаційній нараді наприкінці січня прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня. Його реакція зумовлена кількістю підпалів автомобілів високопосадовців за 2012 рік. Їх нарахували близько 20. Більшість авто спалюють в Ужгороді та Мукачевому.

 

"Як фахівець у системах управління я ­розумію, по-різному може будуватися система ухвалення рішення  і при цьому бути цілком ефективною. Ти – голова фракції, можеш радитися, а можеш вирішувати все сам. Хочеш бути авторитарним керівником – немає питань, будь. Але за однієї умови – якщо ти запропонуєш команді стратегію перемоги і забезпечиш її досягнення. Якщо так – тоді призначай сам кого хочеш і куди хочеш. Але стратегії перемоги не запропоновано, а одна за іншою йдуть лише поразки"

Анатолій ГРИЦЕНКО, нардеп від фракції "Батьківщина", про те, що лідери фракції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов не враховують думки однопартійців при вирішенні ключових політичних питань

"Їхні дії та плани подальших дій щодня підтверджують, що це реінкарнація більшовиків Леніна–Троцького періоду продрозверстки та воєнного ­комунізму. Була б фізична змога – були б і масові знищення. Це поки що єдиний історичний момент, який ­відрізняє біло-блакитних від більшовиків. Установлення донецької влади в усьому іншому нагадує ­совєтську ­окупацію 1920-х і стиль більшовицького управління партбанди штиками ЧК"

Роман ЧАЙКА, журналіст

26 валіз колективу Національного балету Грузії "Сухішвілі" загуби­лися при перельоті в Україну. Пропажу помітили перед концертом у Чернігові, звідки танцюристи почали турне країною. У ­сумках були сукні з натурального шовку та чоловіче вбрання з унікальним оздобленням. Через відсутність нарядів частина танцюристів не змогла вийти на сцену

Третина шкіл у ­Черні­вець­кій області не облад­нані внутрішніми вби­раль­нями. Учні ­близько 130 навчальних закладів на ­перерві бігають у туалет надвір. Проте ­майже всі школи регіону підключені до інтернету. Наступного навчального року проблему зі вбираль­нями вирішать, каже губер­натор Михайло Папієв.

Столичні потяги ­метро їздитимуть зі швидкістю 40 км/год. замість звичних 80 км. Зносилися 8,5 км рейок та 3,5 тис. дерев'яних шпал, пояснюють працівники підземки. Грошей на заміну немає.

Скасувати таємницю усиновлення вимагає уповноважений з прав дитини Юрій Павленко. Каже, що ­дитина повинна знати, хто батьки. Законопроект підготовлений. Він ­містить зміни не тільки до ­Сімейного кодексу, а й до Кримінального.

До Києва приїхали близько мільйона трудових мігрантів. Усі живуть без реєстрації, порахували в Інституті демографії та соціальних досліджень. Причина – безробіття та значна різниця в зар­платні між регіонами та столицею.

 

Азаров пропонує "фількину грамоту"

Уряд і Партія регіонів не здатні запропонувати Україні нормальну системну економічну трансформацію. Проваливши все попереднє, тепер підсовують якусь фількину грамоту дилетантів під назвою "план дій уряду". Вони повинні були мати його, коли ще йшли до Верховної Ради – але ­нічого не підготували. Виникає запитання: про який план дій ви говорите? Спочатку відзвітуйтеся за провали, які зробили.

Змінити ситуацію може наукове середовище – за умови, що до влади прийдуть люди, які усунуть від неї клани. Потім необхідно буде зайнятися системним реформуванням, хоч би як боляче це було. Інакше люди просто збожеволіють від руїни, що на нас усіх чекає.

Олег СОСКІН, 58 років, директор Інституту трансформації суспільства

 

Жіночого бунту не буде

В Україні давно мав би статися с­оціальний вибух, за всіма ознаками. Але немає детонатора – лідерів, які могли б цю стихію очолити. Подразником може бути якась подія, наприклад, мажорське ДТП, або кричущі зловживання правоохоронців. Це може трапитися в будь-який момент.

"Бютівці" є класними фахівцями з піар-ефектів. Олександра Кужель пригрозила владі жіночим бунтом. Я поважаю її як цікаву й талановиту жінку, але вона представляє саме той бік особливостей "бютівської" політики, коли вони говорять більше, ніж роблять.

Якщо бунт трапиться, він не ­матиме гендерної ознаки. Й на горіхи перепаде всім – і владі, і опозиції. Бо ставлення до них ­однакове: усі вони – свині, які б'ються за корито й зраджують народ. Але одні працюють зубами біля корита, а інші верещать, тому що їх від нього відлучили.

Андрій ЗОЛОТАРЬОВ, 36 років, політолог

Сейчас вы читаете новость «Через дощі і танення снігу в суботу й неділю в області підтопило 226 дворів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі