понедельник, 29 апреля 2013 18:14

"Якщо ти колись щось знайдеш, то щоб теж повернув власнику". Що із загубленого вам повертали?

У місті Мак-алестер штату Оклахома у США ресторан повернув 73-річному Джеррі Оллсупу куртку, в кишені якої було 14 тисяч доларів. Їх чоловік планував витратити

на покупку машини. У той день зайшов із дружиною до ресторану після невдалої поїздки по авто. Розрахувавшись, обоє вийшли, про куртку забули. Офіціантка віднесла її в підсобне приміщення. Наступного дня Оллсуп помітив втрату й вирушив до ресторану. Гроші у трьох конвертах виявилися на місці. Чоловік запропонував винагороду офіціантці за чесність, але вона відмовилася.

– Тоді мої очі наповнилися сльозами, голос затремтів, і я міг тільки обійняти її на знак вдячності, – каже Оллсуп.

Ми запитали читачів: що із загубленого вам повертали?

Паспорт, коли повертав товар в "Епіцентрі". За ­кілька хвилин мені передзвонили й віддали.

Юрій НІКІТИНСЬКИЙ, 25 років, підприємець, Одеса

Паспорт із квитками на літак за день до вильоту. Загубив, коли сідав у машину. Двірник наступного ранку віддав за символічну винагороду.

Євген БІЛИЙ, 30 років, підприємець, Дніпропетровськ

На бачку в туалеті торговельно-розважального центру залишила гаманець, набитий грошима, кредитками, візитівками. За 15 хвилин подзвонила дівчина і сказала, що тільки-но вийшла з кабінки. У гаманці була моя візитівка. Я не встигла віддячити, бо ­дівчина одразу втекла.

Марія КАМІНСЬКА, 29 років, тестувальниця ІТ-продукції, Київ

З племінником, якому 4,5 року, пішли скупитися на ринок. Набрали два пакети продуктів. Сказав йому триматися за пакети й не відставати. Приходжу додому, відчиняю двері, починаю розбирати покупки. Про хлопця забув. У цей час якась жінка привела малого додому.

Дмитро МІСЮРА, 26 років, спеціаліст із роботи з проблемними кредитами, Вінниця

Сумку забула в таксі. У ній були ключі, документи, гроші. Привезли за адресою прописки в паспорті. У такій ­самій ситуації вдруге – не повернули, хоча в щоденнику на першій сторінці був телефон і напис: "При втраті поверніть за винагороду".

Віталіна БУРЛАКА, 27 років, менеджер із реклами, Одеса

У кафе кінотеатру забув фото­апарат. За годину повернувся й запитав офіціантку. Вона сказала, що не бачила. А коли підійшов до адміністратора, мені його віддали.

Адріан КАТАНОЙ, 32 роки, менеджер із продажу автозапчастин, Одеса

Косметичку, в якій були прикраси із золота та діамантів, ключі від квартири, телефон, кредитна картка й гроші. Літній чоловік відмовився від винагороди, сказав, щоб я так само вчинила, якщо знайду щось чуже.

Анна КОРБАН, 31 рік, тренер зі східних танців, Київ

Паспорт зі 100-дола­­ро­вою купюрою. ­Загубив у автобусі. ­Винагороди брати не захотіли. Чоловік сказав: "Якщо ти колись щось знайдеш, то щоб теж повернув власнику". Незабаром у басейні знайшов золоту застіб­ку для краватки. Протягом півроку вивішував оголошен­ня, але ніхто не відгукнувся.

Олександр САЛЮК, 35 років, інженер із метрології на нафтопроводі "Дружба", Львів

Забув мобільний у маршрутці з ринку "Сьомий кілометр". Вийшов і хвилин за 5 зрозумів, що другого телефону нема. Набрав свій номер і домовився з водієм про зустріч. Віддав за "дякую".

Антон ВАГАНОВ, 29 років, аеродизайнер, Одеса

 

Сейчас вы читаете новость «"Якщо ти колись щось знайдеш, то щоб теж повернув власнику". Що із загубленого вам повертали?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі