среда, 27 марта 2013 17:06

Афіша на квітень 2013 року

 

1 квітня

120 мільярдів гривень – найбільша сума позову на карикатуриста київського клубу "Архігум". 1999-го його висунули до художника Олега Смаля.

"Один майор Національної гвардії України, і за сумісництвом депутат Київради, подав у суд за статтю Генріха Сікорського про афери нацгвардійців з гуманітарною допомогою, – розповідає Олег Смаль. – Цю дику цифру позивач пояснив: кількість читачів газети помножив на кількість користувачів інтернету в світі і середню вартість творів мистецтва на аукціоні Sotheby's. Суд довбав наші нерви майже два роки. Врешті, майор програв".

Ювілейна виставка карикатур київського клубу "Архігум"

18.00, Київ, Будинок Спілки архітекторів, вул. Миколи Грінченка, 7

3 квітня

На дві третини з афроамериканців складається трупа Complexions Contemporary Ballet. Складні атлетичні рухи й підтримки виконують під джаз. "Вуличним і сексуальним" називають критики стиль їхніх танців. Наприклад, в одному темношкіра танцівниця обвиває ногами одразу кількох чоловіків. При цьому її ступні розташовані на голові одного з партнерів.

Виступ Complexions Contemporary Ballet

19.00, Київ, Національна опера, вул. Володимирська, 50

 

5 квітня

25 тисяч літрів штучної крові використали автори фільму жахів "Зловісні мерці-4". Кошторис картини становить 14 мільйонів доларів.

– Це в 40 разів більше, ніж витратили на першу частину, – згадує режисер Сем Реймі. – Грошей не вистачало, зйомки затягнулися, більшість артистів пішли з проекту. Використовував численних дублерів, які зображали тільки руки чи ноги оригінальних акторів.

Прем'єра фільму жахів "Зловісні мерці-4" у кінотеатрах

6 квітня

"Дитяче мило без кольору і запаху натріть на тертку. Розплавте на водяній бані. Додайте півложки меду та стільки ж меленої натуральної кави. Залийте рідким у формочки, змащені вазеліном чи олією, – це полегшить виймання. За кілька днів медово-кавове мило-скраб готове", – ділиться рецептом домашнього мила львів'янка Орися Сич. У програмі фестивалю "Еконяка", окрім виставок і спектаклів, навчатимуть виробляти екологічну косметику та правильно харчуватися.

Арт-еко фестиваль "Еконяка"

11.59, Львівський палац мистецтв, вул. Коперника,17

 

6 квітня – 6 травня

"Писанкарка до схід сонця мала встати, піти до джерела й набрати непочатої води. При цьому ні з ким не вітатися. Вдома у печі жевріла жаринка, розпалена від сонця. Далі готували фарби. Писалися на повному яйці від молодої курки, – розповідає про давні традиції львівська писанкарка Оксана Наконечна. – Освячені писанки закопували в землю, аби був хороший урожай. Ховали під стріху і в колиску до немовляти як оберіг. Дівчата клали в миску і вмивалися тою водою, щоб бути вродливими".

IIІ Фестиваль писанок у Львові

Центр міста

 

8 квітня

"…бо що є поезія, / як не переливання крові / з пустого в порожнє. / бо що є кохання, / як не переливання через власні вінця…"

Галина КРУК, "Скільки кроків назустріч"

Презентація нової поетичної збірки Галини Крук "СпівІснування"

18.00, Київ, книгарня "Є", вул. лисенка, 3

 

 

11 квітня

"Я могла спостерігати за ним цілий день", – каже актриса Ольга Куриленко про свого партнера по фільму "Світ забуття " Тома Круза. Парі приписують роман.

"Саєнтологів треба окручувати, а не Тома", – коментують новину про роман в інтернеті. Це – релігійна община, до якої належить голлівудський актор. Журнал Vanity Fair пише, що попередню дружину Кеті Холмс акторові обрали в церкві. Після розриву Тома з Пенелопою Крус саєнтологи самі шукали їй заміну. Маловідомих актрис запрошували на кастинг, наче для ролі в кіно. Дівчатам ставили запитання про Тома Круза й визначали, чи підходить йому така наречена.

Стрічка "Світ забуття" Джозефа Косинські у прокаті

 

13 квітня

"У вас немає візи", – раптом кажуть нашому басисту на польському кордоні", – розповідає лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола. Новий альбом записували у Варшаві. "Як немає?" – дивуємось. Аж дивимось: у нього віза з 8-го числа, а їхали – 3-го. Цифри подібні, то він не помітив. Наші партнери в Польщі підняли всіх на вуха, і нас пропустили. Без візи заїхав і виїхав, виходить. Питаємо: "це треба приховувати?" – "Ні, все офіційно. Подякуйте польській митниці". Тепер уважніше дивимось у наші паспорти".

Презентація нового альбому гурту "Гайдамаки" "Годі спати!"

19.00, Київ, клуб Crystal Hall, Дніпровський узвіз, 1

 

17 квітня

– Нарешті справжня розборка, яка покаже, хто найкрутіший у Криму. А то набридло грати з "помідорами", – говорить уболівальник футбольного клубу "Севастополь" Валерій Карпухін. У чвертьфіналі Кубка України його улюблена команда зустрінеться з сімферопольською "Таврією". У чемпіонаті країни ФК "Севастополь" грає в Першій лізі, йде на вершині турнірної таблиці. "Помідорами" вболівальники називають ще один клуб із півострова – "Кримтеплиця" з міста Молодіжне, що посідає 14-те місце.

1/4 Кубка України з футболу. Матч ФК "Севастополь" – "Таврія", Сімферополь

Севастополь, стадіон "СКС Арена", вул. Брестська, 21

 

24 квітня

25 тисяч доларів витратила на ремонт квартири актриса Ірина Муравйова після роботи майстрів програми "Квартирне питання" одного з московських телеканалів.

– Нашу далеко не маленьку кухню перетворили на темну комору, небезпечну для життя, – каже акторка. – Замість обіцяного каміна ми отримали муляж зі вбудованим електромонстром, що перегородив півкухні. Наступного дня перегоріли запобіжники і згасли всі вбудовані в стелю лампочки. За добу "накрилися" решта".

Творчий вечір актриси Ірини Муравйової

19.00, Київ, Будинок офіцерів, вул. Грушевського, 30/1

 

26 березня – 26 квітня

– Говорят, надо иметь коммерческий вид. Я сижу тут, излучаю от себя секс, а этот вообще не парится. Ни волос, ни кожи, ни рожи. Я перекрашиваю даже лобок из брюнета в блондина и наоборот. А этому вообще похер, – каже про імідж соліста вінницької групи "ТіК" Віктора Бронюка російський стиліст Сергій Звєрєв. Бронюк у відповідь написав пісню "Сірожино пірожино" і зняв кліп, як Звєрєв заманює до себе хлопців тістечками. "Коли Звєрєв почув цю пісню, захотів щось із нами записати. Але в групи "ТIК" є дві умови: по-перше, він має вивчити українську, а по-друге – змінити орієнтацію.

Всеукраїнський концертний тур гурту "ТіК" та співачки Ірини Білик

Сейчас вы читаете новость «Афіша на квітень 2013 року». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі