среда, 29 мая 2013 19:06

Афіша на червень 2013 року

1 червня, субота

Терпіти не міг групові заняття з бойових мистецтв майбутній актор Брюс Лі. Якось, коли мав 16 років, сів біля шкільних дверей і казав усім дітям, що вчитель захворів. Тож на уроці був єдиним учнем. "Учителю, ви чудово володієте кунг-фу, а я – танцюю ча-ча-ча, – звернувся Брюс Лі до Іп Мана. – То давайте обміняємося знаннями: ви навчите мене битися, а я вас – танцювати".

Фільм Вонґа Карвая "Великий майстер" про наставника з кунг-фу Іп Мана – у прокаті

"Скульптури царів поміняли на ленінів, а їх – на шевченків. Виникає запитання: хто стане новим героєм? Мій пам'ятник завжди буде актуальний. Його не треба знімати, можна просто поміняти табличку", – каже 32-річна художниця Жанна Кадирова про свою роботу "Пам'ятник пам'ятнику". Це монумент, накритий білим полотном. Робота з'явилася 2010-го, прикрашала сквер у Шаргороді на Вінниччині, тепер – український павільйон у Венеції. Також Україну на бієнале представлятимуть художники Оксана Мась, Микола Рідний та Гамлет Зіньковський.

Відкриття 55-ї Венеційської бієнале

Італія, Венеція

2 червня, неділя

"Вальс створював для ніжних зізнань особливо зручну обстановку. Близькість партнерів сприяла інтимності, а торкання рук дозволяли передавати записки", – писав радянський культуролог Юрій Лотман. Наприкінці XVIII століття моду на вальс порівнювали із захопленням тютюном. Називали танець вульгарним і надто еротичним, бо кавалер підтримував партнерку за талію і стояв до неї обличчям.

Великий офіцерський бал

19.30, Севастополь, плац Михайлівської берегової батареї

7 червня, п'ятниця

Жовту картку отримав форвард італійського "Ювентуса" Мірко Вучинич за те, що після гола у матчі з "Пескарою" зняв шорти. "Усе вийшло спонтанно. Я відчув, що маю це зробити, і зробив", – каже 29-річний футболіст. Він також є капітаном збірної Чорногорії. Витівку Вучинич повторив у поєдинку збірної зі швейцарцями. До того ж одягнув шорти на голову. Пояснив, що це – його стиль святкувати забиті м'ячі.

Матч Чорногорія – Україна, відбірковий тур чемпіонату світу з футболу-2014

21.30, Чорногорія, Подгориця

8–9 червня, субота – неділя

"Мріяв організувати музичний фестиваль, аби щороку приймати іншу країну. Зрозуміло, на Труханів острів першими треба запросити шведів, – говорить ініціатор фестивалю "Рок'N'Січ" співак Олег Скрипка. – Ідея виникла після торішнього матчу Україна – Швеція. Я знав, що будуть затори, тому взяв мопед і поїхав на стадіон. Дорогою зустрів шведських уболівальників. Як і вони, я був у жовто-блакитній футболці, але нашої збірної. Посадив на мопед позаду себе фаната. Зайшов зі шведами на матч, сиділи там разом".

Україно-шведський фестиваль "Рок'N'Січ"

Київ, Труханів острів

10 червня, понеділок

Один рік провчилась американська співачка Лана Дель Рей

в університеті "Фордхем". Вивчала філософію, але здебільшого грала у клубах і барах.

2 години витратила вона на написання свого першого хіта – ­Video games. Позаторік завантажила відео до нього на ­YouTube, де його переглянули понад 40 мільйонів разів. Кліп співачка змонтувала сама на ноутбуці з роликів, які знайшла в інтернеті.

Три роки не могла отримати права на музичний лейбл Lana Del Rey. 2008-го завантажила композиції в мережу і згодом не змогла довести, що це – її. Лані довелося купувати права на власні пісні.

За чотири тижні до концерту Дель Рей у Києві були розкуплені квитки до фан-зони. Залишились тільки за цінами від 1200 гривень.

Дев'ять років минуло відтоді, як Лана Дель Рей востаннє напилася. Підлітком потрапила до наркологічної клініки. "Усі мої пісні про втрачене кохання насправді – про алкоголь", – розказує артистка.

За 10 хвилин після того, як 18-річною Лана розіслала свої демозаписи п'ятьом продюсерам, зателефонував Девід Кане і запитав: "Чи можемо розпочати роботу завтра?"

Концерт Лани Дель Рей

19.00, Київ, палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

13 червня, четвер

39 театрів розташовані на Бродвеї. 5 мільярдів доларів прибутку вони приносять до міського бюджету Нью-Йорка щороку.

20 мільйонів доларів – середній бюджет бродвейської вистави.

Прем'єра бродвейського мюзиклу "Цілуй мене, Кет!" Коула Портера

19.00, Київ, Театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3

15 червня, субота

30 разів виконав на біс гостям пісню про пса Снупі англійський гітарист Річі Блекмор на Різдво 1996-го. "Вони були в такому захваті, що назвали вечірку Blackmore's ­Night – "Ніччю Блекмора", – згадує музикант. – Тому коли я пішов з Deep Purple та Rainbow, таке ім'я дав новій групі".

Концерт гурту Blackmore's Night

19.00, Київ, "Палац Україна", вул. Велика Васильківська, 103

20 червня, четвер

Що може Супермен:

– обходитися без повітря, їжі, води та сну,

– прочитати книжку за секунду,

– упізнати людину за серцебиттям,

– вивчити мову за кілька годин,

– розшукати кохану за ароматом парфумів.

Українська прем'єра фантастичного бойовика "Людина зі сталі"

21–23 червня, п'ятниця – неділя

"Увесь статок він вклав у кіно, а потім помер у страшних злиднях, – розповідає Марі-Елен Лееріссе, правнучка засновника ігрового кінематографа Жоржа Мельєса. – Устиг проїсти за життя три спадки – батька, материн та дружинин. Мусив продати землю, де були будинок, дві студії, майстерня костюмів і декорацій. Щоб звільнити територію для продажу, склав усе докупи й підпалив. І пішов продавати на вокзалі іграшки".

Фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі"

Одеса, яхт-клуб морвокзалу

28–30 червня, п'ятниця – неділя

"На сніданок зазвичай їли сільський сир зі сметаною, хліб з маслом, посипаний кропом і тримбулькою – тоненькою цибулькою, часом яйце, – пише про довоєнну львівську кухню письменник Юрій Винничук. – Пили каву або какао, яке частенько подавали з перетертим жовтком і зі збитою піною з білків".

II Гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці"

Ресторани Львова

29 червня, субота

Вокаліст британського гурту Depeche Mode Дейв Ґаан "зустрічався" із смертю чотири рази.

1993-го у співака стався серцевий напад під час виступу в Новому Орлеані. На біс того вечора виступали без нього, але від перерви в турі Дейв відмовився.

За два роки вчинив спробу самогубства – перерізав вени.

Ще через рік прийняв завелику дозу спідболу – суміші кокаїну та морфію. Це спричинило зупинку серця на 2 хвилини.

2009-го перед виходом на сцену в Афінах в гримерці у Ґаана стався напад – через запалення у травному тракті. Згодом у нього виявили злоякісну пухлину, яку успішно видалили.

Концерт гурту Depeche Mode

19.00, Київ, НСК "Олімпійський", вул. Велика Васильківська, 55

30 червня, неділя

15 років після відкриття добудовували стадіон "Маракана" у Ріо-де-Жанейро. 1950-го там приймали вирішальний матч першого повоєнного Кубка світу з футболу. Довести до пуття 200-тисячну арену до фіналу не встигли.

Фінал Кубка конфедерацій з футболу

1.00 за київським часом, Бразилія, Ріо-де-Жанейро, стадіон "Маракана", Трансляція на телеканалі "Футбол"

Сейчас вы читаете новость «Афіша на червень 2013 року». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі