четверг, 06 октября 2011 15:45

Афіша 10 - 16 жовтня

Понеділок, 10

Прем'єру своєї симфонічної сюїти "Стікс" композитор Гія Канчелі знімав на камеру. Вдома на відео замість сцени побачив тільки музиканта Юрія Башмета, що їде на велосипеді спиною вперед. У Роттердамі альтист посперечався на пляшку коньяку з кіношниками, що не забув свій коронний трюк дитинства. Канчелі мав бути рефері в суперечці. Випадково зняв Башмета на велосипеді поверх Башмета, який виконує його сюїту.

Концерт Юрія Башмета й оркестру "Солісти Москви"

19.00, Київ, Палац Україна, вул. Велика Васильківська, 103

Вівторок, 11

"Борюся з хабарами навіть коли мене зупиняють працівники ДАІ, - каже російський актор Гоша Куценко. - Кажу їм: "Вибачте, не можу дати хабара, бо в партії "Єдина Росія" числюся в антикорупційному комітеті". Звісно, у жодних комітетах не перебуваю. Але інспектори з почуттям гумору мене відпускають".

Вистава "Гра в Правду" за п'єсою Філіпа Лелюша у постановці Віктора Шамірова, з Гошею Куценком та Іриною Апексімовою у ролях

19.00, Київ, Театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

Середа, 12

- Добре пригадую майстерню арт-групи "Паризька комуна", у 1980-х ми жили там сім'єю, - згадує Ксенія, дочка художника Олександра Гнилицького. Позаторік він помер від раку шкіри. - Мені щиро хотілося нормального життя, як у всіх дітей. Щоб у домі стояв сервант із сервізами. А мене оточувала якась богемна нестабільність. Люди могли вночі працювати, а вдень спати. Бувало, батько вдало продасть картину, і цілий рік із цього живемо. Тільки потім я зрозуміла, як мені пощастило.

Виставка Олександра Гнилицького "Гнилицький. Cadavre exquis", до 23 жовтня

Київ, Національний художній музей, вул. Грушевського, 6

Четвер, 13

"Група - дуже відносне поняття, - каже Гарік Сукачов, лідер рок-гурту "Неприкасаемые". - У Росії не так багато справжніх груп, бо Юрій Шевчук, Костянтин Кінчев, Гарік Сукачов, В'ячеслав Бутусов, Борис Гребенщиков - усі ми вкрай авторитарні. В російській рок-музиці так само, як у російській політиці: Путін,  Горбачов, Єльцин, Брежнєв. Підозрюю, ця авторитарність сидить у нас на генетичному рівні"

Виступ Гаріка Сукачова і гурту "Неприкасаемые"

19.00, Київ, Національний палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

П'ятниця, 14

Неридайменемати, Непийводу, Пирникоза, Самсобіпан, Нечитайло, Куделя, Кухлик, Діжечка, Жабка, Жилка, Дудочка, Кашка, Ковбаска, Довгоніс, Двохкровний, Голодайло, Горбатий, Голоногий, Горбоніс, Гукайло, Храпко, Крутоніг, Крутивус, Куцоногий, Мережаний, Проворний, Розумний, Скалозуб, Торботряс, Трусиголова, Задерихвіст, Саловоз, Тягнишкіра, Дериземля, Непийпиво, Панібудьласка, Тягнирядно, Непийвода, Неїжко, Недайкаша, Неїжборщ, Нагнибіда, Паливода, Перебийніс, Убийвовк, Куйбіда - прізвища козаків із Реєстру Війська Запорозького 1649 року.

Покрова Пресвятої Богородиці й День українського козацтва

Субота, 15

"Якщо готуєте чебуреки, ніколи не питайте в гостей, скільки вони хочуть з'їсти, - пише блогер simba. - Серед кримських татар заведено подавати їжу до третьої відрижки гостей. Кримський чебурек янтик випікають у духовці. Для тіста беруть три склянки борошна, одне яйце, склянку молока або води, 100 грамів масла або маргарину, 25 грамів дріжджів, сіль і цукор. У начинку йде баранина з цибулею, перцем і зеленню.

Міжнародний фестиваль-екскурсія "Східні ворота. АртПоле-Крим"

Крим, Бахчисарай, стара частина міста

Неділя, 16

Три роки поспіль 26 жовтня іспанського тренера Хуанде Рамоса звільняли через незадовільні результати його команд. 2007-го пішов із "Севільї", 2008-го - із лондонського "Тотенхему", позаторік - із московського "ЦСКА".

"Якщо з цим красенем нічого не вийде, займуся іншим видом спорту,- сказав президент дніпропетровського "Дніпра" Ігор Коломойський, підписуючи угоду з іспанським спеціалістом. Після 11 турів дворазовий чвертьфіналіст Кубка чемпіонів "Дніпро" посідає в чемпіонаті України дев'яте місце.

Матч чемпіонату України з футболу  "Оболонь", Київ - "Дніпро", Дніпропетровськ

18.30, Київ, стадіон  "Оболонь-Арена", вул. Північна, 8

Сейчас вы читаете новость «Афіша 10 - 16 жовтня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі