вторник, 05 марта 2013 16:15

12 судових позовів від початку року подала корпорація Microsoft проти українських компаній

 

Субота, 2 березня, 18.35

До фойє столичного палацу "Україна" заходить співачка 34-річна Ані Лорак зі своїм чоловіком, бізнесменом 35-річним Муратом Налчаджіоглу. Їх супроводжують четверо охоронців. Саме вона за 3 години отримає премію "Viva. Найкрасивіші". Із чоловіків – співак 24-річний Іван Дорн.

– Усе заслужено. Премію вручають не за красу, а за успішність. Спочатку я подумав, що її варто дати Потапу. Але, якщо чесно, то минулий рік для Дорна був успішніший. 25 тисяч євро за концерт. Таким гонораром можуть похвалитися тільки метри, що вже по 20 років на сцені, – скаже співак 27-річний Віталій Козловський після церемонії нагородження.

– Ані Лорак. Крім успішних синглів, красивої стрункої фігури і зовнішності, її ім'я торік найчастіше ґуґлили в неті, – додасть телеведуча Світлана Вольнова. – Вона обійшла Лободу і Брежнєву. Ані зараз – найпопулярніша українська співачка.

Дорн співає в стилях фанк, драм-н-бейс, хіп-хоп. Часто змішує їх. Його вважають головним гіпстером країни. Торік навесні випустив перший сольний альбом "Кондор".

– Раптова популярність напружує: занадто багато очікувань, відповідальності. Я тепер боюся писати пісні, думаю, що потрібен шедевр. Раніше все йшло так легко, взагалі ні про що не парився, – каже Іван Дорн

А в цей час:

32-річний Роман Гладкий виходить із магазину "Брусничка" біля зупинки "Кагамлика" у Полтаві.

– Н-н-нікому не можна вірити, – каже, заїкаючись. – Отримав пенсію по інвалідності. Хотів хоч раз на місяць свято собі влаштувати. Купив курку-гриль, сиру, хліба, солодощів усяких. На касі заплатив 175 гривень. Залишилося трохи грошей, думаю, куплю вина на вечерю. Поставив пакет на столику, кажу до одної баби: подивися за торбою, щоб ніхто не забрав. Ходив хвилин 5. Вертаюся – ні баби, ні курки моєї немає. Усе забрала і втекла.

Роман потирає праве око, ним погано бачить.

– Питаю охоронців, де ділися мої речі, – продовжує. – Вони трохи перелякалися, завели мене в кімнатку, показали відео. Як побачили, що сам сумку залишив, стали сміятися.

16-річна Світлана Прокопчук знімає сукню у весільному салоні "Стиль" на вул. Хмельницьке шосе у Вінниці. Правий рукав відривається.

– Ми з мамою спеціально приїхали, щоб купити сукню на випускний. Переміряли близько сотні моделей. Це був останній салон, в який планували зайти. Шовкова червоно-чорна сукня коштувала 9636 гривень. Вона мала оголену спину й була повністю обшита бісером та пайєтками, – розповідає Світлана. – Рукави з тонкого мережива ручної роботи. Це найдорожча сукня, яку доводилося міряти за весь день.

– Продавці напали на нас, щоб платили за пошкодження, захотіли тисячу гривень компенсації. Хоча сукня була тіснувата, вони самі вирішили вдягти її на доньку, – додає мати 37-річна Ангеліна Прокопчук. – Привели охоронця, нас не випускали з магазину більш як півгодини, доки Світлана не розплакалася. Викликали власницю салону, я зателефонувала в міліцію. Власниця сказала оплатити лише ремонт – 300 гривень.

24-річний Нікіта Подиряка з міста Ватутіне Черкаської області пише оголошення "Чоловік на годину".

– Раніше працював на дядька, а тепер хочу сам на себе. Влітку клав плитку одній жінці, а потім прийшлося виконувати всю чоловічу дрібну роботу: замки міняв, плінтуса прибивав, відливи вішав. У неї чоловік на заробітках по контракту – цілий рік немає вдома. Син ще малий. Ото вона й підкинула ідею. Я подивився, що у всіх великих містах цим займаються солідні фірми, у нас містечко – нічого такого немає, – каже Нікіта. – Той, хто займається ремонтом, такі дрібні роботи не бере, треба нормальні обсяги. А я можу все: від того, щоб вибити килим, до того, щоб почистити бойлер. Але то вже за окрему плату.

По місту розклеїть 250 оголошень. За 1 год. роботи править 70 грн.

Що робили в прокуратурі, судах і міліції

1 березня міліціонери Тернопільського облас­ного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали директора тернопільського приватного підприємства і двох його менеджерів. Вони викрали свого 23-річного робіт­ника. Зачинили його на горищі, не давали їсти й пити, били і погрожували застрелити. За звільнення вимагали 250 тис. грн і документи на квартиру. У чоловіків вилучили три автомобілі, п'ять мобільних телефонів і пістолет. Їм загрожує до ­п'яти років ­в'язниці.

Працівники прокуратури Голосіївського району столиці перевірили вчителів і керівників дитячих та освітніх закладів району. Виявили, що викладач фізкультури одного з ліцеїв – психічно хворий, 2000-го, 2003-го і 2010 року стаціонарно лікувався у психіатричній лікарі. Іншого фізрука 2008 року засуджували за крадіжку, керівника ­одного з гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості позаторік – за шахрайство, а директора дитсадка – за хабар та підробку документів.

4 березня у Шевченківському районному суді столиці розпочалося слухання справи активістки Ірини Олексієнко з громадської організації "­Київ­ське віче". Її звинувачують у штурмі міської держав­ної адміністрації. Коли 7 лютого там був численний мітинг, вона прорвалася всередину з вимогою допуску громади на засідання, де мали розглядати столичний бюджет на 2013 рік. Активістці загрожує 15 діб арешту. Також судитимуть журналіста Єгора Соболєва та голову Всеукраїнського комітету "Наступ" Руслана Скелю.

Суспільство треба лікувати від комунізму

Однозначно, пам'ятники Леніну треба заборонити і зруйнувати. Тут навіть питань немає. Проблема в тому, що це робиться приватним чином. Але якщо цього не робить країна, яка не є радянською, і від комуністичної ідеології постраждала ледь не найбільше у світі, то, звісно, будь-яка народна ініціатива з подолання цієї пропаганди може тільки щиро вітатися.

Віталій та Дмитро КАПРАНОВИ, письменники

Державна система  діє за принципом мафії

За останні три роки в Україні повністю зруйновано конституційний лад і встановлена державна система за принципом мафії. На чолі її стоїть особа, яка мала б виконувати функції президента, тобто бути гарантом прав і свобод. Однак ця людина виконує роль хрещеного батька донецького формування. Янукович міг би полегшити свою ситуацію, якби схаменувся, вибачився, покаявся перед українським народом. ­Однак на ці порушення немає адекватної реакції суспільства. То хто ми такі, українці: худоба чи люди?

Степан ХМАРА, колишній народний депутат трьох скликань

Поляки вразили наших міліціонерів

Коли в нас буде поліція, дуже радітиму. ­Колеги, які були у відрядженні в Польщі, розповідали, як одного вечора попросили показати відділ із боротьби з наркотиками. А поляки показують на годинник: "Служби вже не працюють, тільки чергові". ­Наші були вражені. Бо українських ­міліціонерів ­можуть викликати о першій ночі. Якщо в олігарха машину вкрали, то одразу їдуть шукати. Треба, щоб усе розумно було влаштовано в житті міліціонерів.

Володимир ПОЛІЩУК, речник Міністерства внутрішніх справ

12 судових позовів від початку року подала корпорація Microsoft проти українських компаній за порушення авторських прав. Ті нелегально використовували її програмне забезпечення. Уже є одне рішення – про сплату ужгородським аеропортом 66 тис. грн штрафу за програму для роботи внутрішніх систем.

Понад 100 тис. людей із передмість столиці не потрапити вчасно на роботу в Київ через страйк перевізників 26 лютого. У рейси відмовилися виходити автобуси 15 маршрутів із міст Вишневе, Боярка, сіл Тарасівка, Петрівське, Петропавлівська Борщагівка та селища Коцюбинське. Водії не згодні з результатами проведеного у серпні 2012 року тендеру на перевезення по області. Його виграла одеська компанія, база якої – за 500 км від ­столиці.

П'єсу "Деталізація" харків'янина Дмитра Тернового визнали найкращою на міжнародному драматургічному конкурсі "Говорити про кордони" в Австрії. У ній розповідається про стосунки між людьми в охопленому револю­ційними протестами місті. У конкурсі брали участь півсотні робіт. Наприкінці березня "­Деталізацію" перекладуть німецькою мовою і надрукують ­накладом 11 тис. примірників.

Через помилку в прямій трансляції із засідання уряду 27 лютого замість виступу віце-прем'єра Юрія Бойка журналістам показали підготовку до фуршету. На столи, розміщені літерою "П", офіціанти розкладали тарелі, канапки, розставляли склянки з вином. Представники медіа дивилися засідання Кабміну на спеціальних екранах, бо всередину їх не пустили.

"Як правило, найбільшими корупціонерами є чиновники 7–12 рангів: сільські голови або чиновники районних, інколи – обласних адмі­ністрацій. Це – беззахисні люди, що не можуть домовитися із судами, правоохоронними органами. На них дуже легко робити статистику"

Олексій ХМАРА, керівник представництва Transparency International в Україні

1,45 хвилини ганяв червоною іграшковою радіокерованою машинкою Віктор Янукович на дитячій виставці "Країна юних майстрів". Президент забрав пульт у одного з хлопців, що брав участь у створенні гоночної траси. Від дітей главу держави оберігали близько 50 охоронців

Анекдоти

– Чому Янукович не доїхав до Волині?

– Та застереження побачив.

– Яке?

– На кордонах інших ­областей що написано? "Ласкаво просимо до Харківщини!", "Черкащина ­вітає вас!" або щось подібне. А при в'їзді до Волинської області всіх непрошених гостей чесно попереджають: "Волинь – край партизанської слави".

Під час "Діалогу з країною" у Херсонській обласній ­лікарні хворий вийшов із коми й вимкнув ­телевізор.

Після виступу актриси з Кіровограда у "Діалозі з країною" всі тепер не тільки розуміють, що таке "­Театр абсурду", а й навіть знають, де він розташований.

Судячи із зарплати ­вчителів, уряд склада­ється з мстивих двієч-

ників.

В Україні справедливий суд. Якщо невинний – ­багато не дадуть.

Сейчас вы читаете новость «12 судових позовів від початку року подала корпорація Microsoft проти українських компаній ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі