Валерій Залужний уже розпочав свою місію в Лондоні

Каденція Залужного як Надзвичайного і Повноважного посла України у Великій Британії розпочалася сьогодні - після вручення вірчих грамот очільникам дипкорпусу Королівського палацу

Залужний вручив представниці офіційної британської влади копії вірчих грамот. З цієї миті для країни перебування він уже Надзвичайний і Повноважний посол з усіма без винятку правами й імунітетами. Процедура вручення оригіналу грамот королю - більше почесний ритуал і підвищує неформальну гідність посла в очах усього дипкорпусу, влади й суспільства країни. Це більше шанс для персональних контактів на самій верхівці та для участі в деяких заходах дипкорпусу.

На цю процедуру довго чекати не доведеться, але вона залежить від графіку королівської родини, проте не впливає на виконання повноважень

На цю процедуру довго чекати не доведеться, але вона залежить від графіку королівської родини, проте не впливає на виконання повноважень. Наголошую на цьому, бо в нас пішли гуляти якісь вигадки, що він поки не має офіційних повноважень. Ні, це не так. А посли іноді роками чекають на офіційне вручення оригіналів вірчих грамот. Так теж буває. Але не цього разу. Занадто знаково особистість самого посла.

До речі, наша посолка в США Маркарова, до якої на початках з особливою зневагою ставилася наша ж влада, дуже довго не могла вручити Байдену оригінали вірчих грамот. Принаймні, до початку 2022 року. Та й понині невідомо, чи мала таку честь. Хоча, зараз особливих перешкод нема, тим більше, що вона, зрештою, дуже припала до душі Єрмаку, тому клопотання могли надійти. А адміністрація Байдена нині не зацікавлена в демаршах проти нашого посольства.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі