Прорвало. Стало відомо, що зараз "у бігах" понад 100 тисяч військових

Чому солдати йдуть у СЗЧ? Військові юристи, які спілкуються з "дезертирами", кажуть - переважно втікали через конфлікти з командирами і погрози. Частина - готова повернутися, однак бояться помсти з боку тих самих командирів. Що відбувається в армії?

Це все нагадує свідоме доведення ситуації з армією до стану цілковитого хаосу.

...з початку 22 року понад 100 тисяч військовослужбовців самовільно покинули свої підрозділи. Переважно це не так утеча від війни, як від конфліктів та погроз окремих командирів.

Військовий юрист Центру надання підтримки ветеранам Роман Лихачов стверджує, що з початку 22 року понад 100 тисяч військовослужбовців самовільно покинули свої підрозділи. Переважно це не так утеча від війни, як від конфліктів та погроз окремих командирів. Інші джерела дають схожі результати. Ходить інформація про 80 тисяч тих, хто зараз у бігах.

ДБР дає число проваджень - 30 тисяч. Але в окремих з них буває декілька військових - до 20-ти. І ще ДБР так зайняте переслідуваннями тих військових, які воюють за Україну, та політичних опонентів влади, що їм просто не вистачає часу на протоколювання провадженеь про дезертирів. Задля цього вони вимагали більше коштів на своє утримання. Але це реально рукотворний хаос для умисного ослаблення армії й ламання оборони...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі