За два місяці Україну спіткає дефолт. Що далі?

Україна - фактично держава-банкрут. Лише на обслуговування держборгу цьогоріч ми б мали виплатити 15% ВВП. Чи можна запобігти фінансовій кризі?

От у мене все більша тривога навіть не від обставин під час війни (учора на ютюб аргументував, чому буде певна пауза, щоправда, на дуже небезпечних умовах). І не від її прямих наслідків - буде дуже важко, але, якби була якась нормальна влада, то можна по-людськи працювати зі світом, а не тупо жебрати, принижуватись - і зрештою, все втратити. Мене лякає запізнілий ефект цих мегапроблем для нашого в своїй більшості не надто мудрого населення, яке так і не навчилося знаходити причинно-наслідковий зв'язок між подіями й наслідками.

1 вересня настає час дефолту України. Суверенного дефолту, фактичного банкрутства держави з усіма фатальними наслідками

От тільки один із тисяч прикладів. 1 вересня настає час дефолту України. Суверенного дефолту, фактичного банкрутства держави з усіма фатальними наслідками. Можу з певністю припускати, що 1 серпня нічого не відбудеться, бо світ погодиться, попри невмілу політику нашої влади, таки ще на певний час відкласти всі виплати. Це таки буде дефолт. Але технічний. Він у нас і так настав. Але це не призводить до цілого букету руйнівних подій. Так може тривати, доки йдуть активні бойові дії.

Але президент зараз дуже поспішає щось понапідписувати з Сі Цзіньпінем і Путіним. А кредитори - це не доброчинці. Відразу після укладення хоч якогось перемир'я вони поставлять свої остаточні вимоги без права на відтермінування. Зараз лише на обслуговування боргу мало б піти 15% ВВП. І ця цифра карколомно наростає. А на все це ще накладаються масові розкрадання зе-команди й перед виборами - аукціон небаченої щедрості за кошт державної скарбниці. Якщо тупе населення клюне й захоче продовжити цей суїцид, то все ясно. Просто треба їхати в якусь частину світу, куди не доходять новини, щоб більше не спостерігати за всім фаталізмом ситуації.

Шанс на вихід, навіть із найважчих ситуацій, є завжди - просто треба йти до виходу, а не закопуватися ще глибше в трясовину

А коли все ж оберуть нормальну владу? В стерпних умовах травня-червня 2014-го вони ж почали верещати на Порошенка ще до того, як він заступив на посаду. Зараз буде значно гірше. Економити доведеться на всьому, руїна вражаюча. Всі кроки для виходу з кризи - завідомо непопулярні. Вгадайте з одного разу, хто для цього населення стане винуватцем усіх їхніх бід? Так ото ж... Шанс на вихід, навіть із найважчих ситуацій, є завжди - просто треба йти до виходу, а не закопуватися ще глибше в трясовину...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі