Судилище над Червінським: ще свавілля чи вже "бєспрєдєл"?

Чому Януковича та його поплічників так і не змогли засудити, а Червінський - досі за ґратами? Що не так з українським Кримінальним кодексом - і з яких причин?

У контексті сьогоднішнього судилища над Романом Червінським згадав дуже стару історію, коли я ще був нардепом, а в Раді протягували портновський Кримінальний Процесуальний Кодекс. Кодекс доволі дивний, із купою прогалин, які давали змогу уникнути відповідальності через таку річ, яку правники називають "зловживання нормами процесуального права". Можете згадати, як це використали адвокати Януковича під час суду над ним. Елементарний процес, який мав би тривати тижні, розтягнувся на роки.

Тоді я підійшов до тієї гостьової ложі, звідки Портнов через своїх підручних Пилипенка й Писаренка керував голосуваннями за правки й щось почав доводити про якісь неадекватні статті. Ми з Портновим скоро поцапалися й розмова вичерпалася. А один його помічник підійшов до мене й сказав отаку фразу:

...за цим ліберальним і дірявим кодексом будуть судити нас, якщо вам удасться прийти до влади. І хрін ви нас посадите. Ви ж усі законослухняні, законів дотримуєтеся й на Європу оглядаєтесь. А коли ми будемо судити вас, то плювати ми на цей кодекс будемо. Ми ж вас усіх по "бєспрєдєлу" посажаємо

"Тарасе, та ти правий у всьому, але ти одного не розумієш: за цим ліберальним і дірявим кодексом будуть судити нас, якщо вам удасться прийти до влади. І хрін ви нас посадите. Ви ж усі законослухняні, законів дотримуєтеся й на Європу оглядаєтесь. А коли ми будемо судити вас, то плювати ми на цей кодекс будемо. Ми ж вас усіх по бєспрєдєлу посажаємо..."

Згадав цю історію сьогодні, коли переглядав трансляції та описи того дикого свавілля. Це вже за межею. Це вже не якесь дно українського продажного кривосуддя - це вже московські суди. Це те, що абсолютно неможливо відобразити нашим лагідним українським слівцем "свавілля/сваволя". Це вже отой їхній рашистський "бєспрєдєл"!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі