30 винищувачів для ЗСУ - чи $1 млрд у власні кишені?

Тіньовий тютюновий бізнес - один із найприбутковіших в Україні. Водночас, через нього держава недоотримала 42,5 млрд грн за 2022/23 рр. Хто його покриває?

На кошти тіньової торгівлі сигаретами в Україні можна було б придбати 30 F-16 - сповіщається в аналітичній статті Американської торговельної палати. Лише тіньова торгівля тютюновими виробами у 2022/23 роках призвела до втрат бюджету у розмірі 42,5 млрд грн (понад $1 млрд).

Американська торговельна палата вкотре закликала органи української влади розпочати боротьбу з тінізацією української економіки. Про те, що згаданий вище тіньовий бізнес покривають найвищі чини силових структур і ОП - в статті поки ще не згадують. Але всьому свій час.

...не минає більше жодного дня без жорстких критичних статей у пресі чи заяв відповідних інституцій із дуже серйозними критикою й звинуваченнями

Відповідальні події з голосуванням за допомогу Україні й старту надсилання допомоги вже пройшли. Байден зіграв у цю гру без політичних втрат. Тепер замовчувати абсолютну дикість, яку творить влада країни-рецепієнта американської допомоги, треба вже набагато менше. Тому ми виходимо на стан, коли не минає більше ЖОДНОГО дня без жорстких критичних статей у пресі чи заяв відповідних інституцій із дуже серйозними критикою й звинуваченнями. Якщо вчасно ця зелена зграя не спиниться або ж не буде змінена влада (а в нас же он цілих 70% цього не хочуть), то теза, що то була остання допомога від США - справдиться.

Дехто в нас досі вірить, що США й Європа готові вічно терпіти вибрики нашої влади, бо ми їм, з якогось дива, критично важливі. Забудьте. Усе закінчиться в США після останньої канонади на цьому етапі війни та перших підписів сепаратного миру. В Європі все пройде повільніше, але в підсумку - ще незворотніше. А фразу "Він може бути й сучий син, але це наш сучий син" Франклін Рузвельт сказав про нікарагуанського диктатора Сомосу орієнтовно в 1939 році. Відтоді принципи американської й, загалом, західної політики дуже змінилися. Нині діє дещо інший підхід, умовно: "Афганістан, значить Афганістан!"

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі