Мінські угоди і стамбульські домовленості - в чому різниця?

Нещодавно ЗМІ оприлюднили текст так званих стамбульких домовленостей, який обговорювався на початку повномасштабного вторгнення між представниками України й Росії. В чому його пастка?

Після публікації в західній пресі тексту "стамбульських угод" багато хто порівняв їх із мінськими, наголошуючи, що другі (порошенківські) були договором про відновлення територіальної цілісності України, а перші - про відмову від суверенних територій.

Але це, на мій погляд, далеко не головне. Публічно проголошена відмова від курсу в НАТО, кардинальне скорочення Збройних сил означали б гарантовану втрату Україною можливості себе захистити (як і отримати допомогу союзників).

...мінські угоди були про збереження суверенітету, а стамбульські - про його повну й негайну втрату

У разі реалізації цього плану Путін або зробив би нас стовідсотковим своїм сателітом, на кшталт Білорусі, або через короткий час легко, без опору окупував би, враховуючи роззброєння та повну деморалізацію війська (останній варіант вірогідніший). Таким чином, мінські угоди були про збереження суверенітету, а стамбульські - про його повну й негайну втрату.

П.С. Один мій знайомий після візиту в березні 2022 на Банкову розповів, що там панує доволі піднесений настрій: "Вони впевнені, що от-от підпишуть договір і все закінчиться". Розумієте? Ці дегенерати щиро вважали, що угода з Путіним про роззброєння України закінчить війну, а не призведе до повної капітуляції. Хоча, можливо, частина з них ніякої трагедії у втраті незалежності й не бачив(ть)?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі