Тиснучи на громади, влада займається самопожиранням

Замість об'єднати усі політичні сили перед загрозою тотального знищення, українська влада продовжує війни всередині країни - за бюджети, політичний вплив та рейтинги. До чого це призведе?

Щодо мосту, шматки якого сьогодні обсипались на проїжджу частину в Києві. Цю проблему скоро відчують всі міста. Поясню, чому. Цей міст нагадує систему управління. Стоїть із радянських часів і сиплеться.

Дуже симптоматична історія, яка наглядно показує, що відбувається, коли державна система займається самопоїданням, бо одним політикам не подобаються інші. Зараз ті з них, хто кричав, мовляв, навіщо вам у війну ремонтувати дороги та мости, кричать: "чому не ремонтуються дороги та мости"? Але тут немає суперечності: потрібні і дороги з мостами, і гроші на ЗСУ.

Чи ремонтує столиця дороги та мости? Як може. Як може, бо в Києва забрали 60% надходжень від "військового" податку, який суттєво наповнював бюджет. Забрали ці надходження і в інших міст. Чи допомагає столиця ЗСУ? З останніх новин: Київрада виділила на допомогу військовим вже 7,5 млрд гривень.

Чи допомогла влада містам, окрім того, що забрала в них надходження? Ні. Чи посприяла влада в допомозі ЗСУ? Ще тиждень тому за пряму допомогу від громади захисникам була кримінальна стаття

Чи допомогла влада містам, окрім того, що забрала в них надходження? Ні. Чи посприяла влада в допомозі ЗСУ? Ще тиждень тому за пряму допомогу від громади захисникам була кримінальна стаття. Лише пару днів тому, на третій рік війни, - дозволили. Чи буде влада, в якої київська громада з Кличком разом викликають алергічну реакцію, хоча б не заважати? Ні. Бо політичні конкуренти. Ось і виходить, що система працює за принципом: чим гірше, тим краще. А заручниками цього стають кияни, львів'яни, дніпряни і всі інші.

Обсипаний міст в Києві - це небезпечний симптом. Система держуправління займається самопоїданням: "Давайте заберемо в Києва гроші, щоб довіра до Кличка впала". Обсипаний міст в Києві повториться в інших містах, якщо влада продовжить тиснути на громади. Але тоді, наступною за мостом, може стати система держуправління. На жаль.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі