Побори, катування, ґвалт: будні українських ув'язнених

Орки, чмобіки - так ми звикли називати в'язнів-росіян, яких кремлівська влада мобілізує на війну в Україні. Але чи краще живуть українські ув'язнені?

ДБР повідомило про викриття в колоніях масштабної системи тортур ув'язнених як способу витискання грошей (йдеться про 10 000 грн на місяць, "щоб не чіпали" - не калічили, не ґвалтували і не били).

...в Божківській виправній колонії (Полтавщина) жертвами ставали практично всі, хто туди потрапляв. Один з ув'язнених отримав понад 200 ударів

Зокрема, в Божківській виправній колонії (Полтавщина) жертвами ставали практично всі, хто туди потрапляв. Один з ув'язнених отримав понад 200 ударів. Загалом в колоніях б'ють ногами, кийками, палицями, викручують руки.

Так, чотирьох посадовців конкретно Божківської колонії затримано, злочини зафіксовано. Але світить їм за все це хіба 10 років в'язниці. По-перше, персоналу там гарантовано більше - і незалучених до системи не могло бути. По-друге, загальна чисельність ув'язнених - понад 300 осіб. Якщо товкли всіх, то це виходить, що за одного катованого покарання становить 12 днів ув'язнення. Це щодо справедливості покарання.

...персонал конкретно Божківської колонії досі пишається тим, що колонію заснував НКВС на майні куркулів (так прямо сьогодні і пишуть про пограбованих, закатованих, вбитих і засланих російськими окупантами українців - "куркулі"). Вони досі мешкають в парадигмі глибокого совка

Ну і "ідеологічний момент". Судячи з офіційних описів, персонал конкретно Божківської колонії досі пишається тим, що колонію заснував НКВД на майні куркулів (так прямо сьогодні і пишуть про пограбованих, закатованих, вбитих і засланих російськими окупантами українців - "куркулі"). Вони досі мешкають в парадигмі глибокого совка. Хоча це ніяк не завадило керівництву "незаконно отримувати квартири, офіси, елітні автівки" - ДБР пише тільки про одного посадовця, але дуже сумніваюсь в аскезі всіх решти.

Висновок: ми, на жаль, значно ближчі до росіян, ніж нам здається. 300 років окупації не минули дарма. І на цьому тлі якось сумнівно виглядають жарти про чмобіків, обзивання орками і загальна зневага до ворога. Озирніться, що називається.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі