Кейс Моссаду: можеш вразити ворога? Бий, не узгоджуючи ні з ким

Повторна атака ізраїльського Моссаду на Хезболлу показала вразливість терористів та довела: найкращі спецоперації - ті, в яких знищується максимум ворогів і мінімум своїх. Що відбулося?

Моссад нікого не питає, чи можна йому вбивати ворогів, скільки і де саме. Ізраїль продовжує утилізувати Хезболлу в Лівані. Зокрема - під час поховань (а в нас хіба анекдоти розповідають про "перший день, тоді почекати - і розібратись з тими, хто прийде на похорон"). Зокрема, купу техніки (не тільки пейджери) було підірвано на похороні сина одного з лідерів Хезболли Алі Аммара.

Тепер детонують не лише пейджери, а й мотоцикли з новітньою електронікою, автівки, скутери, інші прилади

Так, це повторна атака через ту саму вразливість в електроніці, створену Моссадом. Тепер детонують не лише пейджери, а й мотоцикли з новітньою електронікою, автівки, скутери, інші прилади. Хезболла сьогодні звернулась до всіх мешканців Лівану з вимогою негайно позбутись всіх ґаджетів і електроприладів.

Пам'ятаєте, Кремль погрожував нам під час першої страшної зими Великої війни "занурити Україну в 19 сторіччя" через знищення всієї інфраструктури? Моссад це зробив. За лічені дні занурив Ліван в 19 ст. - і для цього не знадобилось витрачати жодної ракети чи снаряду. Звісно, заздрісно. Звісно, дуже хочеться подібного для Ірану як мінімум. Але принциповий тут не технічний момент: наші СБУ і ГУР МОУ вчаться швидко і знаходять власні унікальні способи успішної війни з набагато сильнішим ворогом - такі способи, що їх негайно вносять до профільних підручників по цілому світу.

...ворога знищують так, як виходить, тим, чим дістали, там, де злапали. Без тривалих узгоджень, без штучних обмежень, не зважаючи на кордони і будь-які умовності

Принциповий тут власне той момент, що ворога знищують так, як виходить, тим, чим дістали, там, де злапали. Без тривалих узгоджень, без штучних обмежень, не зважаючи на кордони і будь-які умовності (чи ви гадаєте, непридатна ООН не верещатиме про етичну недопустимість і порушення конвенцій утилізацією на похоронах?). Ворог має бути знищений з мінімальними втратами власних кадрів - ворог знищується. Крапка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі