Росія таки перекроює водні кордони з країнами Балтії?

Країна-терористка постійно перевіряє наших союзників на міцність. Весь час вишукує слабкі точки, спостерігає за реакцією. Якою буде відповідь?

У ніч на 23 травня російські прикордонники зняли в естонських водах річки Нарва буї, які використовуються для позначення судноплавних шляхів.

За словами керівника прикордонного управління префектури "Схід" Еріка Пургеля, Естонія і Росія щовесни встановлюють на річці Нарва буї, які позначають шляхи судноплавства. "Якщо на сухопутному кордоні тимчасова контрольна лінія позначена постійно, русло річки з часом змінюється, тому щовесни ми перевіряємо маркування судноплавних шляхів. Якщо до початку війни в Україні встановлення буїв проходило переважно за взаємною згодою, то з 2023 року Росія не погоджується з позиціями Естонії щодо розташування буїв. Ми вирішили випустити плавучі знаки у воду на літній сезон згідно з угодою 2022 року, тому що вони необхідні для уникнення навігаційних помилок, щоб наші рибалки та інші любителі випадково не запливли в російські води", - сказав Пургель.

...у ніч на четвер прикордонники виявили, що прикордонники Російської Федерації почали знімати плавучі знаки, і вночі було вилучено 24 буя, деякі з яких були серед спірних знаків

Цього року Росія оголосила, що не погоджуватиме розташування близько половини із запланованих 250 плаваючих знаків. Естонія встановила світлові буї в водах Естонії на основі Закону про державний кордон і місць розташування буїв, узгоджених між прикордонними представництвами в 2022 році. Перші 50 буїв були встановлені в річці Нарва 13 травня. О 15:00 у ніч на четвер прикордонники виявили, що прикордонники Російської Федерації почали знімати плавучі знаки, і вночі було вилучено 24 буя, деякі з яких були серед спірних знаків.

"Управління поліції та прикордонної охорони очікує від Росії доказів того, що положення узгодженого маршруту судноплавства змінилося, і якщо вони не будуть надані, ми продовжимо встановлювати буї", - сказав Пургель.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі