Добрі наміри крізь м'ясорубку влади: що в залишку?

Вічне філософське питання - чому до влади приходять ті, хто прагне саме влади, а не загального блага? Чи можна щось змінити?

Владу в цьому світі здебільшого мають ті, хто прагне влади. У кого є інстинкт до влади. Далеко не завжди, мʼяко кажучи, це найкращі люди на цій землі. І в цьому глобальна проблема: люди, що прагнуть блага, не завжди прагнуть влади, а люди, що прагнуть влади, не завжди прагнуть блага.

І тому дуже часто маємо історію, що bad guys керують good guys, - і мають більше впливу і могутності. Є, звісно, винятки, коли люди без особливого інстинкту влади опиняються "нагорі" - але тоді питання:

1. Чи справді вони зможуть стати хорошими керівниками, залишаючись "хорошими"?

2. Чи не почнуть вони грати за правилами жорстокого світу влади - заради досягнення блага?

Колообіг між добром і злом у цьому світі складний, і дуже часто "благо", замислене good guys, щоб реалізуватися в цьому світі, змушене проходити крізь мʼясорубку "владних відносин"...

Колообіг між добром і злом у цьому світі складний, і дуже часто "благо", замислене good guys, щоб реалізуватися в цьому світі, змушене проходити крізь мʼясорубку "владних відносин" - що потім після цього з ним стається? Воно перетворюється, і часто до невпізнаваності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі