Новий міністр оборони РФ - хто він і наскільки небезпечний для нас?

Призначення нового міністра оборони на Росії - не просто путінська рокіровка. Це сигнал про серйозні зміни в стратегії проведення війни. Чим це загрожує?

Читаю аналітику щодо призначення Андрія Білоусова на посаду міністра оборони замість Сергія Шойгу. В мене погані новини для тих, хто ставиться до цього призначення з посмішкою та зневагою. Білоусов небезпечний ворог. Саме його, разом з Набіуліною, вважають рятівниками РФ після накладання на Росію санкцій і одним із головних ідеологів нинішнього економічного курсу Кремля - "військового кейнсіанства". Фактично, новий міністр оборони був тим, хто переконав Путіна запровадити великі вливання бюджетних грошей через військові витрати в економіку - і цим мінімізувати шкоду від негативних наслідків економічного спаду. Експерти вважають, що це стало одним із головних факторів того, що російська економика вистояла.

Білоусов близкий до Путіна і багато років був його економічним радником. До речі, він дотичний до програми власного виробництва дронів в РФ. Як заступник голови уряду у травні 2023 року він доповідав Путіну про проблематику та вирішення проблем зі створенням у Росії повного циклу виробництва дронів. Один з проєктів, який він супроводжував - це виробництво в Єлабузі дронів типу "Шахед".

Білоусов системний, досвідчений, розумний, прагматичний та небезпечний ворог

Білоусов системний, досвідчений, розумний, прагматичний та небезпечний ворог. Якщо його призначили на посаду міністра оборони, то, скоріше за все, з метою не лише навести порядок в МО, а й пришвидшити зміни в російському ВПК та для нарощування в РФ військового виробництва для довготривалої війни з Україною. Абсолютний корупціонер Шойгу, який не був системним та розумним, на цій посаді нас більше влаштовував. Хоча той бардак, який є у російській армії, що перебуває у підпорядкуванні Міністерства оборони, нам все ще допомагає - і бажано, щоб він не був подоланий.

Але вважаю - за великим рахунком, нам немає чого хвилюватися. Бо у нас є 5-6 менеджерів президента, які можуть показати значно вищу ефективність, ніж Білоусов. Шурма, Гетьманцев та Свириденко під чуйним керівництвом Єрмака та Зеленського вже показали, як потужно працює останні два роки економіка України. І довели, що общипування гусака та орієнтація на власні інтереси залишаються пріоритетами для них. А подолана контрабанда та успішна боротба з корупцією на вищому рівні показують: ОП знає, що робить. І можна бути впевненим, що той, кого призначить Зеленський міністром оборони замість Рустема Умерова, буде розумнішим, досвідченішим та далекогляднішим, ніж його російський візаві. Він буде такий же розумний, компетентний і досвідчений, як сам Зеленський. Тож хвилюватися не варто.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі