"Карибський десант" у Раді - все для фронту, все для перемоги?

Депутати стомилися, депутати хочуть відпочити? Схоже на те, адже як інакше пояснити таке бажання монобільшості відбути у відрядження на Кариби?

Коли у країні війна, всі громадяни повинні працювати для перемоги. Вояки - воювати, бізнесмени - платити податки, депутати... Монобільшість у Верховній Раді натомість створила МФО "Група дружби з країнами Карибського басейну". В це об'єднання вступила майже вся фракція "Слуга народу" та представники партії ОПЗЖ. Звісно, всі вони очікують на тривалі відрядження до теплих країн - звісно, виключно зі шляхетною метою налагодження міжпарламентських зв'язків із країнами Карибського басейну. І звісно, це те, що найбільш необхіно Україні під час війни - відрядження нардепів до теплих морів за кошт платників податків.

Цікаво, що для того, щоб створити ТСК із розслідувань зловживань на будівництві фортифікаційних споруд і закупівлі дронів - знадобилося півроку і блокування трибуни з боку опозиції. А щодо цього МФО монобільшість була цілком одностайною. Які країни входять до сфери зацікавлень "Карибського МФО": Мексика, Колумбія, Венесуела, Нікарагуа, Гондурас, Гватемала, Коста-Рика, Панама і Беліз. Останній, до речі - одна з найбільших офшорних зон у світі. Там не тільки ховають гроші досвідчені корупціонери, а й вдало їх відмивають, перетворюючи на готівку. Цікаво, це головна мета "слуг" - чи другорядна?

Під час війни найголовніше - це відрядження до теплих країн. Згадаймо того самого Миколу Тищенка, який поїхав до Таїланду "зустрічатися з виборцями". Так працює політичний туризм: він мандрує, розповідає про свої враження... А за фактом - усі все розуміють. Тож у виступах члени новоствореної "Групи дружби з країнами Карибського басейну" радо говорили про необхідність відряджень до Карибів. Не підіймати економіку, не боротися з корупцією, не допомагати армії. Цікаво, як вони почуватимуться там, на теплих пляжах Куби й Домінікани, поки хлопці й дівчата під Вовчанськом будуть стримувати нескінченні штурми? Якому народу служать ці "слуги"?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі