Росія застосовує на фронті отруйний газ, США - запроваджують нові санкції

Новий пакет санкцій від США торкнувся насамперед постачальників компонентів виробництва пороху, запчастин а також хімічної та біологічної зброї

США в середу оголосили про санкції щодо майже 300 компаній та приватних осіб, зокрема з Китаю та ОАЕ, за передбачувану підтримку російського вторгнення в Україну.

За даними Мінфіну США, до китайських фірм входять гонконгська компанія Finder Technology, яку звинувачують в експорті 293 партій деталей дронів та іншої електроніки, і компанія Juhang Aviation Technology Shenzhen, яку звинувачують у постачанні в Росію пропелерів для дронів, подавлювачі сигналів, датчики та двигуни. , та Zhongcheng Heavy Equipment Defense Technology Group, яку звинувачують у постачанні воєнізованої групи Вагнера.

Казначейство також вперше націлилося на виробників та постачальників бавовняної целюлози та нітроцелюлози, які є прекурсорами для виробництва пороху, ракетного палива та інших вибухових речовин

Казначейство також вперше націлилося на виробників та постачальників бавовняної целюлози та нітроцелюлози, які є прекурсорами для виробництва пороху, ракетного палива та інших вибухових речовин. Група російських та китайських компаній була піддана санкціям за участь у торгівлі цими матеріалами. Цей крок було зроблено незабаром після того, як міністр фінансів Джанет Єллен попередила китайських чиновників, що США вживуть заходів проти будь-яких фірм, які допомагають Росії у військових закупівлях.

У своєму виступі 8 квітня в Пекіні вона заявила, що "компанії, зокрема в КНР, не повинні надавати матеріальної підтримки російській війні і що вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо це зроблять". Того дня Єллен також попередила, що США можуть запровадити санкції проти китайських банків, які були залучені до "великих транзакцій з перенаправлення товарів військового призначення або подвійного призначення" до Росії. Однак у оголошенні в середу не було названо жодних фінансових установ, що базуються у Китаї. Китайські компанії Hengshui Heshuo Cellulose та Hengshui Yuanchem Trading звинувачуються у постачанні великих партій нітроцелюлози до Росії.

Міністерство фінансів також наклало санкції на компанію Albait Al Khaleeje General Trading, що базується в ОАЕ, за те, що вона виступала як канал для поставок товарів, що підпадають під санкції, в Росію. За даними відомства, компанія, яка позиціонує себе як експортер автозапчастин, здійснила понад 6800 постачань російським клієнтам.

Крім того, США розширили обмеження щодо російського проєкту "Арктик СПГ-2", включивши до нього сінгапурську компанію, гонконзьку компанію та майже два десятки суден. США також внесли до списку 12 підприємств групи компаній "Сибантрацит", одного з найбільших виробників металургійного вугілля в Росії. Під санкції потрапила і найпопулярніша бюджетна авіакомпанія "Перемога".

Держдепартамент встановив, що Росія використала хімічну зброю хлорпікрин проти українських військ, і запровадив санкції проти компаній та приватних осіб, які допомагали російським програмам хімічної та біологічної зброї...

Держдепартамент встановив, що Росія використала хімічну зброю хлорпікрин проти українських військ, і запровадив санкції проти компаній та приватних осіб, які допомагали російським програмам хімічної та біологічної зброї з порушенням санкцій та інших обмежень.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі