Нова допомога від США - на ППО

Доки пакет фінансової допомоги міцно буксує в Конгресі, Держдеп США оголошує пакет технічної підтримки. Що в ньому?

Державний департамент США дав дозвіл Україні на екстрений продаж військової продукції за кордоном у розмірі 138 мільйонів доларів для забезпечення критичного ремонту та запасних частин для ракетних систем Hawk. США оголосили про цей крок у вівторок, заявивши, що Україна має термінову потребу в технічній підтримці, щоб забезпечити працездатність ракетної системи.

...Державний департамент, і Міністерство оборони шукали способи продовжувати отримувати підтримку Україні, поки пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів залишається в глухому куті в Конгресі

Оголошення відбулося після аналогічного невеликого пакету у розмірі 300 мільйонів доларів, який Пентагон оголосив минулого місяця після того, як йому вдалося конвертувати заощадження за контрактом, щоб мати можливість компенсувати витрати на надання допомоги. І Державний департамент, і Міністерство оборони шукали способи продовжувати отримувати підтримку Україні, поки пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів залишається в глухому куті в Конгресі. HAWK - це зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі