100 мільярдів від НАТО! Добре, але є нюанс

Чи варто очікувати Україні дійсно суттєвої допомоги від НАТО - попри всі гучні заяви та слова підтримки?

Генсек НАТО Єнс Столтенберг виступив із чудовою пропозицією - надати Україні 100 млрд доларів для захисту країни від російської агресії. Однак - ці гроші мають бути виплачені упродовж 5 років. Тобто - вся сума розмазується на досить довгий термін і не є достатньою для якихось серйозних результатів. 100 млрд порівняно з тими 300 млрд російських доларів, що лежать заморожені на європеських рахунках - це вже не так радує.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що на саміті НАТО до 75-річчя Альянсу Україна з союзниками мають створити добру дорожню карту щодо нашого руху у бік вступу в організацію. Це означає, що про жоден вступ наразі не йдеться. Тим більше, що до саміту лишилося ще півроку. Жодних об'єктивних причин не брати Україну до НАТО наразі немає. І це питання до українських політиків, які мають дотиснути ситуацію і домогтися чітких і позитивних для нашої країни рішень.

Тим часом у The Washington Post з'явилася стаття, що США попереджали Путіна про імовірність теракту в "Крокусі". Попри всі ідеологічні розбіжності, Америка хотіла запобігти масовим смертям цивільних. Однак російський диктатор ці застереження проігнорував.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі