Гарячий "привіт" із Сахари. Дякуємо, без нього було краще

Світ змінюється стрімко, і погода не відстає - пилова буря з Африки накриває Україну. Коли це скінчиться?

Та незвична погода, з якою ми зіткнулися в останні дні, в Ізраїлі називається "хамсін" (суховій). Слово, очевидно, арабське, але значення мені не відоме, хоча звʼязане, якимось чином, із цифрою пʼять.

гарячий сухий вітер із пустелі, котрий досягає в Африці й східному Середземноморʼї температури 40 градусів. (До нас він дійшов уже набагато прохолоднішим). Найчастіше спостерігається в період весняного чи осіннього рівнодення. Нерідко (хоча й не завжди) несе дрібний пісок

Йдеться про гарячий сухий вітер із пустелі, котрий досягає в Африці й східному Середземноморʼї температури 40 градусів. (До нас він дійшов уже набагато прохолоднішим). Найчастіше спостерігається в період весняного чи осіннього рівнодення. Нерідко (хоча й не завжди) несе дрібний пісок. Тоді повітря кілька днів може здаватися жовтим, а потім все на вулиці й удома (якщо вікна відкриті) вимагає серйозного прибирання.

За кілька днів хамсін "ламається", тоді спостерігаємо серйозний буревій (як зараз), після якого температура падає й може початися дощ (не щоразу). Яким чином хамсіни почали добиратися з Африки до наших місць, я не знаю. Але це вже не вперше за останні роки. Втім, клімат на планеті міняється і хто знає, можливо, хамсіни і в Україні стануть звичним явищем.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі