Здоровий рекрутинг - здорова атмосфера в ЗСУ

Важливу поправку ухвалив оборонний комітет ВР. От би ще й закон про мобілізацію зрушив з мертвої точки

Щойно оборонний комітет підтримав важливу поправку №1197 до закону про мобілізацію, яку ми внесли разом із Соломією Бобровською та іншими колегами. Врахування цієї поправки не дозволить зруйнувати масовий військовий рекрутинг, який тільки-но почав набирати обертів. Поправка гарантує, що якщо людина самостійно прибула в ТЦК з відношенням від військової частини, яка хоче саме цього фахівця взяти на конкретну посаду, людину відправлять саме до цієї частини, а не куди завгодно.

Обговорення на комітеті було бурхливим. Особливо вразила позиція представників Міноборони й Генерального штабу, які наполягали на праві посилати людей саме куди завгодно, а рекрутинг обмежити мізерною кількістю підрозділів, визначених як пріоритетні. За дивною (скажімо прямо, совєтською) логікою Міноборони й Генштабу, чим більше людей і частин охоплено рекрутингом, тим менше мобілізаційного резерву. Хоча за нормальною логікою все з точністю до навпаки - чим більше вакансій у війську буде заповнено за допомогою рекрутингу, тим менше вакансій залишиться заповнити через мобілізацію.

...якість поповнення через рекрутинг незрівнянно вища - адже і частина відбирає саме тих фахівців, які їй потрібні, і мотивація рекрутів зовсім інша – вони ідуть на конкретну посаду в конкретну частину, де можуть якнайкраще реалізувати свої здібності. Рекрутинг нарешті створить здорову конкуренцію між підрозділами

Причому якість поповнення через рекрутинг незрівнянно вища - адже і частина відбирає саме тих фахівців, які їй потрібні, і мотивація рекрутів зовсім інша - вони ідуть на конкретну посаду в конкретну частину, де можуть якнайкраще реалізувати свої здібності. Рекрутинг нарешті створить здорову конкуренцію між підрозділами. Бо якщо до одних частин (зокрема і фронтових) стоїть черга охочих, а до інших ніхто не йде, це очевидно пов'язано з різною якістю командирів, різним ставленням до людей у різних частинах. І повсюдне запровадження рекрутингу, захищеного законодавчими гарантіями, змусить гірші частини підтягуватися до кращих.

Щиро дякую членам оборонного комітету, які дослухалися до логічних аргументів і реальних потреб армії, а не до бажання Міноборони й Генштабу "дєржать і нє пущать". Сподіваюся на таку ж одностайну підтримку цієї норми в сесійній залі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі