Україна без українців? Навіщо владі розколювати суспільство

До чого призведе чергова спроба Банкової розділити громадян на своїх і не своїх - тепер вже по лінії мобілізації й кордону?

Ця влада очолила країну на почутті ресентименту, довкола якого зуміла обʼєднати більшість. "Зробимо їх разом" - якраз про це. І зараз вони продовжують використовувати його, попри руйнівний характер такого єднання. "От ми всі тут в Україні страждаємо, а ви там по закордонах всі негідники, кинули нас і не маєте бути громадянами" - це настрої, які наростають в Україні. І в рішеннях влади бачимо використання цього болю, образи, заздрості, ненависті. І знов руйнівним буде результат.

Відмова від консульського обслуговування жодним чином не змінить ситуації з мобілізацією. Ніхто з тих, хто зараз закордоном, законно чи тим паче незаконно, не захоче повернутися через це в Україну зараз

Бо насправді нікому в Україні не стане краще, від того що гірше стало українцям закордоном. Відмова від консульського обслуговування жодним чином не змінить ситуації з мобілізацією. Ніхто з тих, хто зараз закордоном, законно чи тим паче незаконно, не захоче повернутися через це в Україну зараз. І, на жаль, так само не захоче повернутися згодом. "Нам не треба тут цих зрадників!" - саме таке викривлене уявлення про справедливість посилює нині влада, замість того, щоб змінювати його.

Адже згодом, коли колишні українці вже матимуть громадянство інших держав, Україна вирішуватиме проблему, від якої теж, як і від нинішньої війни, залежатиме її існування - надання громадянства людям з інших кінців світу, з іншими уявленнями про світ та про Україну. Бо без достатньої кількості населення вона не зможе нормально функціонувати. Вирішуватиме, як зробити їх українцями, бо без цього ця держава не буде Україною.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі