Менеджери Дерипаски постачали в РФ сировину для ракет

Якби всі ці потоки перекривали з 2014 року, то все могло б скластися трохи інакше

На тлі останніх новин зовсім загубилася одна цікава, але дуже показова історія.

На днях у СБУ висунули підозри російському олігарху Олегу Дерипасці та двом його українським топ-менеджерам.

Звісно, що у випадку самого Дерипаски це суто заочна підозра, яка лише може ускладнити для нього контакти із "Заходом". А от менеджерів затримали.

Мова про управлінців з "Глухівського кар'єру кварцитів", який, за поданням СБУ у лютому 2023 року, було повернуто державі. Зробити це, звісно, треба було ще 2014 року, оскільки самі кварцити постачалися до РФ, де використовувалися під час військового виробництва. Зокрема для виробництва відомих "Іскандерів".

Таке явище, як постачання до РФ різноманітних військових товарів, незважаючи на агресію 2014 року, носило досить системний характер

Ну тобто не Богуслаєвим єдиним. Таке явище, як постачання до РФ різноманітних військових товарів, незважаючи на агресію 2014 року, носило досить системний характер. Добре, що зараз СБУ займається цим питанням. Але зрозуміло, що якби всі ці потоки перекривали з 2014 року, то все могло б скластися трохи інакше. До речі, Глухів, в якому "допомагали" виробляти російські "Іскандери", знаходиться поруч від кордону з Росією і регулярно страждає від ворожих обстрілів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі