Той самий львівський сирник: простий рецепт від шефа

Якщо ви не можете поїхати до Львова, Львів прийде до вас - у вигляді найпопулярнішого місцевого десерту

Легендарний львівський сирник популярний у Львові настільки, що готують його не лише в багатьох ресторанах та кав'ярнях, а й у простих родинах. У львівському сирнику поєдналися максимально ніжний сир з присмаком апельсинової та лимонної цедри та шоколадна глазур. Цей десерт у міру солодкий та добре пасує до будь-якого гарячого напою - кави чи чаю. Тож пропоную разом приготувати цей десерт. Обіцяю, це зовсім нескладно.

Інгредієнти

• 900 г кисломолочного сиру (9%)

• 40 г сметани

• 150 г цукру

• 10 г ванільного цукру

• 4 великих яйця (5 нормальних)

• 100 г масла 82.5%

• 40 г манки

• 20 г крохмалю кукурудзяного

• 125 г родзинок

• цедра лимона

Глазур

• 80 г чорного шоколаду

• 80 г молочного шоколад

70 г масла 82.5%

Приготування

Кисломолочний сир (в ідеалі домашній або дуже схожий на нього) змішую з цукром та яйцями, добре збиваю блендером до однорідної консистенції, додаю вершкове масло, манну крупу та крохмаль, ще раз добре проходжусь блендером.

Родзинки заливаю окропом на 1 хвилину, зливаю воду і даю стекти надлишковій волозі. Додаю до сирної маси, окремо додаю ще тоненько на тертушці натерту цедру лимона.

Масу поміщаю у прямокутну форму, вистелену пергаментом, і випікаю приблизно 45-50 хвилин на 180 градусах. Даю охолонути!

Для глазурі: 2 види шоколаду топлю на водяній бані разом з маслом. Потім покриваю цією сумішшю вже холодний сирник.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі