Гості будуть у захваті: готуємо томатні шу до святкового столу

Набридли традиційні канапе та кошики? Пропоную смачну альтернативу - шу з ікрою

А ви знали, що Японія споживає 90% виробленої ікри минтая у світі? Можливо, тому там так багато довгожителів. Це дуже простий, доступний і одночасно корисний та смачний продукт. Обов'язково спробуйте! Особливо зараз, коли замало тепла і вітамінів. Шу з ікрою, які я пропоную приготувати разом, стануть відмінною закускою для святкового столу. Ваші гості точно такого ще не куштували!

Інгредієнти для шу

• 130 г томатів у власному соку

• 55 г вершкового масла

• 80 г борошна

• 2 великих яйця + жовток (вийшло 130г)

• сіль

• сир типу чедер

Інгредієнти для начинки

• 180 г простого крем-сиру

• 180 г ікри минтаю (банка)

• зелень петрушки

• перець та цедра лимона

Приготування

Томати у власному соку попередньо злегка пробиваю на блендері і перетираю через сито, щоб не було насіння. У томати кидаємо вершкове масло і майже доводимо до кипіння, потім дрібка солі, борошно і добре заварюємо масу, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою. Я тримаю і "сушу" тісто у сотейнику, після згортання маси ще хвилину. Даємо масі охолонути. Вмикаю духовку на 250 Цельсія. В тісто, що охололо, вводимо по одному яйцю і добре вимішуємо (можна і міксером). Суміш повинна ледь-ледь рушити з ложки.

Якщо у вас вдома немає кондитерського мішка, викладайте просто ложкою

У мене вдома не було мішка кондитерського, і я викладав просто ложкою.

Зверху побризкав водою, потім потер сиром (можна і грюйєр, і просто мʼякий вершковий).

Ставлю шу в добре розігріту духовку. Закриваю дверцята і вимикаємо духовку на 8-10 хвилин. Дуже акуратно через 8, а краще 10 хвилин включаємо знов духовку на 180-185 градусів.

Допікаю ще 18-20 хвилин, але вже в кінці підглядаю на готовність і температуру, щоб не рум'янилися сильно. Готуємо БЕЗ конвекції!

Виробам даю охолонути трохи і знімаю акуратно лопаткою.

Усі інгредієнти для начинки достатньо змішати лопаткою, додати січену зелень, мелений перець за смаком та цедру лимона. Начиняю готові шу і вже можна їсти!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі