Свято наближається: готуємо смачні прикраси та імбирних чоловічків

Приготування цих красивих солодощів - чудовий привід, щоб провести час разом з дітьми і створити вдома атмосферу прийдешнього Різдва

Сьогодні ви дізнаєтесь, як приготувати пряники у вигляді новорічних іграшок на ялинку, а також імбирних чоловічків із глазур'ю. Цей простий рецепт підійде всім любителям ароматного пряничного тіста та різнобарвної глазурі. Домашні пряники стануть особливою прикрасою на вашій ялинці. Обов'язково порадуйте своїх рідних такою святковою випічкою.

Пряничне тісто

• 100 г цукру (1 частина) (5 ст. л.)

• 150 г цукру (2 частини) (7,5 ст. л.)

• 100 мл води (0,5 склянки)

• 80 г вершкового масла|мастила| (6 ст. л.)

• 100 г меду (3 ст. л.)

• 5 г харчової соди (1 ч. л.)

• 40 г жовтка (2 шт.)

• 500 г борошна (3 склянки)

• 6 г спецій (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горі, та кардамон) (2 ч. л.)

Айсінг

• 30 г білка (1 шт.)

• 190 г цукрової пудри (9 ст. л. без гірки)

• 10 мл лимонного фрешу (2 ч. л.)

• водорозчинний гелевий барвник

• бусинки, палички, ялинки для декору

Приготування пряничного тіста

Візьміть дві мірні склянки, в одній прогрійте воду до паріння, в іншому - з'єднайте вершкове масло з медом і розтопіть все, маса повинна бути гарячою.

Відправте в сотейник з товстим дном цукор, розтопіть його до карамелі, перемішайте термостабільною лопаткою.

Влийте тоненькою цівкою окропу в карамель, весь час перемішуючи.

Засипте другу частину цукру, перемішайте та знову поставте сотейник на плиту ще на 1 хвилину, щоб цукор розчинився.

Додайте гаряче вершкове масло з медом і перемішайте. Після додайте харчову соду та спеції. Перемішайте.

Перелийте масу в миску, щоб вона охолонула до температури 50-55 градусів. Потім додайте жовтки і перемішайте.

Додайте в карамельну масу борошно, вимішайте тісто, все борошно повинне зволожитися. Розділіть тісто на дві частини, кожну частину оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.

Дістаньте тісто з холодильника, підпиліть стіл борошном, розкатайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм і виріжте за допомогою форми: пряникових чоловічків та вінки (новорічні іграшки), у яких зовнішній діаметр буде 8 см, внутрішній - 4 см.

Перекладіть чоловічків на лист з пергаментом і випікайте при температурі 180 градусів з конвекцією 8 хвилин, а кружки у вигляді новорічних іграшок - 6 хвилин. Дістаньте лист з духовки, поставте на поверхню і накрийте його іншим листом буквально на пару секунд для того, щоб поверхня пряників була ідеально рівною.

Приготування айсінгу

У перекладі з англійської icing (точніше, Royal icing) означає "королівська глазур". Вона традиційно застосовується для прикрашання випічки до урочистих випадків.

Відправте в чашу міксера білок, лимонний фреш та цукрову пудру. Збивайте на середніх обертах до отримання однорідної консистенції.

Розділіть айсінг на три частини, додайте розчинний гелевий барвник і перемішайте. Перекладіть айсінг у кондитерські мішки із насадкою діаметром 2 мм.

Розфарбуйте пряникових чоловічків айсінгом.

Візьміть круглий пряник, зробіть зовнішній і внутрішній обідок з айсінгу, а потім відставте пряник на 1 хвилину, щоб обідок злегка підсушився. Потім покрийте айсінгом всю поверхню пряника і знову відставте в сторону на 1-2 хвилини.

Задекоруйте пряники: намистинками, паличками, ялинками.

Коли айсінг висохне, можна взяти стрічку і зробити з готових пряничків ялинкові прикраси.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі