Ідеально до чаю: рецепт найпростішого печива з родзинками

Додатковий плюс цього рецепту в тому, що інгредієнти для бабусиного печива знайдуться в кожної господині

Пропоную разом приготувати бабусине печиво - хрустке та смачне, з родзинками. Таке просте у приготуванні печиво стане смачним доповненням до сімейного чаювання. Його також можна приготувати разом із дітьми, перетворюючи процес на гру.

Тісто

• 160 г вершкового масла (жирністю 82%)

• 50 г яєць (1 шт)

• 60 г цукру (3 ст. л. без гірки)

• ванільний цукор (за бажанням)

• 40 мл молока (2 ст. л. + 2 ч. л.)

• 280 г борошна (9,5 ст. л. з гіркою)

• 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)

1 г солі (1/5 ч. л.)

100 г родзинок

Для глазурування

• 20 г жовтка (1 шт)

• 10 мл молока (2 ч. л.)

• цукор

Приготування

Спочатку потрібно підготувати родзинки. Промиваємо їх в прохолодній воді та просушуємо на паперовому рушнику.

Тісто можна замішувати міксером або ручним вінчиком.

Об'єднуємо в мисці: кубики вершкового масла, цукор, ванільний цукор (за бажанням), цедру апельсину або лимону. Збиваємо, масло має посвітлішати.

Додаємо яйце кімнатної температури та ледь тепле молоко. Перемішуємо.

Змішуємо борошно, розпушувач, сіль та додаємо до масляно-яєчної маси та замішуємо тісто силіконовою лопаткою. Додаємо родзинки та продовжуємо замішувати тісто.

Тісто дуже м'яке, тому можна його розтягувати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 5-6 мм

Викладаємо тісто між двома листами пергаменту та розкачуємо його в прямокутник. Тісто дуже м'яке, тому можна його розтягувати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 5-6 мм.

Відправляємо лист тіста в холодильник на 2-3 години або в морозильну камеру на 1-1,5 години.

Дістаємо тісто з холодильника або морозильної камери. Знімаємо пергамент з двох сторін. Нарізаємо тісто на прямокутники, має вийти 25 прямокутників. Якщо за той час, коли ви розрізали тісто на прямокутники, воно стало дуже м'яким, поверніть його в морозильну камеру на 10-15 хвилин.

Перекладаємо прямокутники на деко з пергаментом. Змішуємо жовток з молоком, змащуємо тісто та присипаємо цукром.

Відправляємо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку з конвенцією на 18-20 хвилин.

Чекаємо поки печиво охолоне, пригощаємо та пригощаємось.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі