Вишуканий пиріг з грушею та сиром за десять хвилин

Сир брі можна замінити камамбером або будь-яким вашим улюбленим сиром, який добре плавиться

Я обожнюю соковиту і смачну грушу, листкове тісто та теплий сир з чимось солодким. А в цьому рецепті є все і одразу - тому я так люблю готувати цей швидкий та неймовірно смачний пиріг.

Ігредієнти

• 500 г листового тіста

• 2-3 груші

• 100 г сиру брі

• 50 г сиру дор блю

• лісовий горіх або мигдаль

• мед

• борошно на підпил тіста

• чебрець або лаванда за бажанням

Приготування

Приготування не те що просте, а дуже просте: розморожене тісто розкачати прямокутником товщиною приблизно 5 мм. Далі треба трішечки надрізати тісто по краям, а в середині зробити проколи виделкою. Потім змащую тісто яйцем та запікаю до рум'яної скоринки 25 хвилин при 175 градусах.

Серединку трішечки придавлю руками і кладу очищену грушу, нарізану дольками, та сир дор блю.

Для найкращого результату раджу грушу очистити від шкірки та трішки проварити у легкому цукровому сиропі. Але якщо часу немає, то згодиться й так

Для найкращого результату раджу грушу все ж таки очистити від шкірки та трішки проварити у легкому цукровому сиропі з лимоном та спеціями або навіть вином - це прям буде вау, і вийде краще, ніж в мене.

Разом з сиромом і грушею ставлю пиріг знову в духовку хвилин на 20. Випікаю, поки не почне підрумʼянюватись сир. Далі дістаю з духовки, посипаю горішками та поливаю медом.

І просто гарячим вже їм - це дуже смачно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі